گیاهان باعث شادابی و طراوت خانه می شوند و خانه شما را سر زنده نشان می دهند و گیاهان آپارتمانی نیز از این قاعده مستثنی نیستند. خرید این گیاهان هزینه کمی می طلبد و در عوض، زیبایی زیادی برای خانه شما به ارمغان می آورد. برخی از این گیاهان دارای گل های رنگارنگ هستند که نظر هر بیننده ای را جلب می کنند، اما اگر شرایط نگهداری از آن ها به درستی پیش نرود، دچار پوسیدگی و مرگ می شوند. در برخی موارد نیز ممکن است گل دهی کاهش یابد، در این مواقع باید از روش هایی برای تقویت گیاهان آپارتمانی کمک بگیرید که در این مقاله به آن ها می پردازیم.
تقویت گیاهان آپارتمانی
گیاهان آپارتمانی
کود برای تقویت گیاهان آپارتمانی
اگر به موقع به گل ها و گیاهان آپارتمانی آب نرسد، به اندازه کافی نور خورشید دریافت نکنند، رطوبت آن ها کم یا زیاد شود و … دچار پوسیدگی و مشکلات دیگر می شوند. اما یکی از پیچیده ترین و نهفته ترین نیاز های گیاه، نیاز به تغذیه است. گیاه نمی تواند بگوید که به غذا نیاز دارد؛ بلکه شما باید متوجه آن شوید و به تقویت گل های آپارتمانی خود بپردازید. البته برخی از گیاهان با کاهش رشد، این موضوع را نشان می دهند که خیلی مورد توجه قرار نمی گیرد. بهتر است چند وقت یک بار کود دهی به گیاه را انجام دهید و گل های آپارتمانی خود را تقویت کنید.
از آنجایی که گیاهان آپارتمانی بسیاری وجود دارند، نحوه نگهداری و تقویت آن ها متفاوت است و هر یک از آن ها به میزان خاصی کود نیاز دارند. نگران این موضوع نباشید، شما می توانید اکثر گیاهان آپارتمانی را به راحتی تهیه کنید و آن ها را تغذیه کنید؛ چرا که تقویت گل های آپارتمانی آسان است و اکثر آن ها نیاز های غذایی مشابهی دارند و روش و میزان کود دهی به آن ها نیز یکسان است. در حالت کلی، گیاهان آپارتمانی به تغذیه بیشتری نیاز دارند؛ پس باید از کود های مناسبی استفاده کنید تا آن ها را تقویت و احتیاجات آن ها را برطرف کنند.
استفاده از کود برای گل های آپارتمانی
برنامه کود دهی مناسب گل های آپارتمانی
در این بخش ما بهترین برنامه کود دهی برای تقویت گل های آپارتمانی را در اختیار شما قرار می دهیم.
- برنامه کود دهی گیاهان آپارتمانی در فصل بهار:
شروع کود دهی فصل بهار باید از ۸ هفته قبل از آخرین روز های سرد باشد؛ برای مثال در برخی از شهر های ایران مانند تبریز، تا اواخر فروردین نیز هوا سرد است. در این صورت کود دهی را باید از ۸ هفته قبل یعنی اوایل اسفند ماه شروع کنید. تغذیه رسانی و تقویت گل های آپارتمانی در این فصل بسیار مهم است؛ چرا که گیاه در این زمان برای رشد و گل دهی آماده می شود و ممکن است دچار کمبود مواد مغذی شود.
- برنامه کود دهی گیاهان آپارتمانی در فصل تابستان:
با فرا رسیدن فصل تابستان باید یک برنامه دقیق برای کود دهی گیاه در نظر بگیرید. دفعات و میزان استفاده از کود ها به نوع آن ها بستگی دارد؛ برای مثال از کود های مایع هر دو هفته یک بار و یا به صورت ماهانه استفاده کنید. از کود های گرانولی بهتر است هر دو ماه یک بار استفاده کرد تا تقویت گل های آپارتمانی بهتر انجام شود. کود های گیاهی، مواد مغذی موجود در خود را به آرامی در اختیار گیاه قرار می دهند و با یک بار استفاده، سه تا چهار ماه گیاه را تغذیه می کنند. مهم نیست که گیاه خود را در خانه نگهداری می کنید و یا بیرون از آن، در هر صورت باید برنامه کود دهی را به میزانی که گفته شده، رعایت کنید تا باعث تقویت گل های آپارتمانی شوید.
- برنامه کود دهی گیاهان آپارتمانی در فصل پاییز:
برای کود دهی در فصل پاییز نیز باید ۸ هفته پیش از شروع سرما، دفعات و میزان کود دهی را کاهش دهید. بهتر است در این زمان، میزان کود دهی را نصف کنید.
- برنامه کود دهی گیاهان آپارتمانی در فصل زمستان:
هیچ کدام از گل های آپارتمانی در فصل زمستان رشد نمی کنند و همگی در حالت خواب قرار دارند؛ در نتیجه در این فصل نیازی به تغذیه و تقویت گل های آپارتمانی نیست. اگر در فصل زمستان از کود استفاده کردید، باعث سوختن گیاه و قهوه ای شدن برگ های آن می شوید.
برنامه کود دهی گل های آپارتمانی
ترکیبات موجود در کود های مخصوص گل های آپارتمانی
کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی دارای ریز مغذی ها و درشت مغذی هایی هستند که همه گیاهان به آن ها نیاز دارند. عناصر اصلی موجود در این کود ها، نیتروژن، فسفر و پتاسیم است که درشت مغذی می باشند و باعث تقویت گل های آپارتمانی می شوند. اگر چنین کود هایی را تهیه کرده باشید، حتما دیده اید که روی آن ها نسبت NPK نوشته شده است. این اعداد نشان دهنده مقدار این مواد مغذی هستند. نسبت NPK برای هر یک از گیاهان متفاوت است؛ چرا که هر یک از آن ها به میزان خاصی به این مواد مغذی نیازمند هستند. توجه داشته باشید که روی بسته بندی کود باید “مخصوص گل و گیاه آپارتمانی” نوشته شده باشد.
همچنین مطالعه کنید : انواع کود گیاهان آپارتمانی و مواد تشکیل دهنده آنها
فسفر یکی از مهم ترین عناصر برای گل دهی و تقویت گل های آپارتمانی می باشد و برای گیاهان گل دار باید مقدار بیشتری از آن در کود موجود باشد. میزان فسفر را در وسط نسبت NPK نشان می دهند برای مثال در نسبت ۱-۳-۱، عدد ۳ نشان دهنده میزان فسفر است. برای گیاهان بدون گل نیازی نیست از کود هایی با فسفر بیشتر استفاده کنید؛ بلکه باید از کود هایی با نیتروژن بالا کمک گرفت؛ حتی ممکن است میزان هر سه عنصر با هم برابر باشد.
برخی از کود ها ممکن است حاوی مواد مغذی ثانویه نیز باشند که شامل عناصری مانند کلسیم، منیزیم، روی، آهن و بور هستند و به تقویت گل های آپارتمانی کمک می کنند. اندازه این مواد بسیار کمتر از نیتروژن، فسفر و پتاسیم است. بهتر است کود انتخابی شما مقدار کمی از این مواد را داشته باشد تا به تقویت گیاه کمک شایانی کند.
ترکیبات موجود در کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی
انواع کود های مخصوص گل های آپارتمانی
کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی انواع مختلفی دارند که هر یک از آن ها شامل ترکیبات مختلفی هستند. در این بخش به آن ها می پردازیم.
کود مایع
کود های مایع یکی از بهترین کود های مخصوص گیاهان آپارتمانی به شمار می روند که باعث تقویت گل های آپارتمانی می شوند. در مقایسه با کود های گرانول، باید دفعات بیشتری از آن ها استفاده کرد و احتمال سوختگی گیاه در اثر استفاده بی رویه و نامناسب از کود، در این نوع کود کمتر است. این کود ها نه تنها مواد مغذی مخصوص گیاه را تامین می کنند؛ بلکه رشد گیاه را نیز تقویت می کنند. از ترکیبات موجود در آن ها می توان به اسید های آمینه، ویتامین ها و هورمون های گیاهی اشاره کرد که نقش اساسی را در سلامت و تقویت گل های آپارتمانی به عهده دارند. کود های مایع از مواد مختلفی مانند امولسیون ماهی، چای ورمی کمپوست، چای کمپوست، سنگ فسفات، عصاره گیاهی و … تشکیل می شوند.
کود مایع
کود گرانول
کود های گرانول ساخته شده برای گیاهان آپارتمانی در دو فرمولاسیون موجود می باشند؛ کود های گرانول فشرده که باید درون خاک و نزدیک به ریشه قرار گیرند و کود های گرانول غیر فشرده که دانه های آن گلوله مانند است و باید روی سطح خاک قرار گیرند. بهترین نوع کود های گرانولی، کود هایی هستند که از مواد طبیعی ساخته شده اند و تقویت گل های آپارتمانی را بهتر انجام می دهند. مواد تشکیل دهنده این کود ها، مواد معدنی و گیاهی، سولفات پتاس، سنگ فسفات، سنگ آهک، پودر استخوان و … هستند.
در بازار نوع مصنوعی این کود ها نیز در دسترس است اما بهتر است از آن ها استفاده نکنید. بر روی همه کود ها برچسبی قرار دارد که مواد تشکیل دهنده آن ها را ذکر کرده است. اگر روی کود خریداری شده شما هیچ نامی درج نشده است، نشان دهنده مصنوعی بودن آن است.
کود گرانول برای تقویت گیاهان آپارتمانی
کود انتشار آهسته
کود آهسته رهش یا انتشار آهسته، یکی از انواع کود می باشد که از مواد مصنوعی ساخته شده است. دانه های این کود دارای کپسولی هستند که به آرامی شکسته می شود و مواد مغذی آن به آهستگی خارج می شوند و در دسترس گیاه قرار می گیرند. فاصله استفاده از این نوع کود، بیشتر از انواع قبلی می باشد اما برای محیط زیست مشکل ساز است.
کود انتشار آهسته
آبیاری برای تقویت گیاهان آپارتمانی
در بسیاری از مواقع، علت خشکی و از بین رفتن گیاه، کمبود آب می باشد. حتی بیش از حد آبیاری کردن نیز باعث مرگ گیاه می شود؛ در نتیجه میزان کافی آبیاری برای رشد و تقویت گل ها مهم است. نمی توان برای آبیاری گیاهان میزان دقیقی مطرح نمود؛ چون این میزان به نوع و اندازه گیاه بستگی دارد و برای گیاهان مختلف، متفاوت است. آبیاری باعث تقویت گل های آپارتمانی می شود. یکی از آسان ترین راه ها برای اینکه بفهمید آیا گیاهتان نیاز به آبیاری دارد یا خیر، لمس خاک آن است. انگشت خود را کمی روی خاک فشار دهید، اگر رطوبتی حس کردید نیاز ب آبیاری نیست، اما اگر متوجه خشکی خاک شدید، به سرعت گیاه را آبیاری کنید.
روش دیگر به این صورت است که گلدان را بردارید و سبکی یا سنگینی آن را بسنجید. گلدانی که دارای آب و رطوبت است، سنگین تر از گلدان خشک می باشد. آبیاری گلدان خشک را به سرعت انجام دهید تا منجر به تقویت گل های آپارتمانی شوید. امروزه این روش به شدت مورد استقبال قرار گرفته است. پس از اینکه چند بار این کار را تکرار کردید، متوجه خواهید شد که گیاه شما به آب نیاز دارد یا خیر. باید مراقب آبیاری باشید تا بتوانید گیاهان خود را تقویت کنید.
همچنین بخوانید: معجزه زغال فعال
آبیاری گیاهان آپارتمانی
نکاتی در رابطه با آبیاری گیاهان آپارتمانی
در رابطه با آبیاری گیاهان مختلف باید به نکاتی توجه کنید تا تقویت گل های آپارتمانی را بهتر انجام دهید. در این بخش به این نکات می پردازیم.
- اگر گیاه آپارتمانی شما، برگ های گوشتی و بزرگی دارد، به میزان کمتری آن را آبیاری کنید. این گیاهان شامل کاکتوس ها و ساکولنت ها هستند که نیازی به آب فراوان ندارند و به راحتی با شرایط سازگار می شوند.
- اگر گیاه آپارتمانی شما دارای برگ های نازک و زیادی است، به آبیاری مداوم نیاز دارد؛ در غیر این صورت از بین می رود. برای تقویت گل های آپارتمانی حساس، آن ها را مرتباً آبیاری کنید.
- در فصل زمستان نور کمتری در اختیار گیاه قرار می گیرد و فتوسنتز و رشد آن را محدود می کند. گیاه برای کنار آمدن با چنین عواملی به خواب می رود. در این زمان به تغذیه و آبیاری زیادی نیاز ندارد و ماهی یک الی دو بار آبیاری کردن برای آن کافی است.
- با فرا رسیدن فصل تابستان و گرم شدن هوا و افزایش شدت نور، گیاه به آب بیشتری نیاز پیدا می کند تا بتواند با این عوامل مقابله کند. در این فصل برای تقویت گل های آپارتمانی باید آب زیادی در اختیار آن ها قرار دهید.
- رطوبت محل نگهداری گیاه نیز عاملی تاثیر گذار در آبیاری آن است. اگر گیاه در محیطی مرطوب قرار گیرد، نیاز آن به آب کمتر می شود و بالعکس، اگر در محیط خشک قرار گیرد به آب بیشتری نیاز پیدا می کند.
- اندازه و جنس گلدان نیز برای آبیاری حائز اهمیت است. هر چه گل و گلدان بزرگ تر باشند، نیاز به آبیاری بیشتری نیز دارند. گلدان های پلاستیکی نسبت به گلدان های سفالی آب بیشتری در خود نگه می دارند و باعث تقویت گل های آپارتمانی می شوند؛ چرا که گلدان های سفالی از خاک رس متخلخل تشکیل شده اند و آب را جذب می کنند و در دسترس ریشه قرار نمی دهند.
بهترین زمان برای آبیاری گیاهان آپارتمانی
معمولا زمان خاصی برای آبیاری گیاهان وجود ندارد و شما هر زمان که خواستید می توانید این کار را انجام دهید، اما بر اساس یک قاعده کلی، بهتر است از آبیاری گیاهان در هنگام شب خودداری کنید. با این کار ممکن است روی برگ گیاهان آب بچکد و در طول شب که درجه حرارت افت پیدا می کند، این قطره ها باعث پوسیدگی گیاه می شوند و تقویت گل های آپارتمانی را با مشکل رو به رو می کنند. اگر صبح آبیاری را انجام دهید بهتر است؛ چون حتی اگر مقداری از آب روی ساقه و برگ ها باقی مانده باشد، در طول روز تبخیر می شود.
بهترین زمان برای آبیاری گل های آپارتمانی
مناسب ترین آب برای گیاهان آپارتمانی
رایج ترین آبی که برای گیاهان استفاده می شود، آب لوله کشی است. تحقیقات نشان داده اند که آب لوله کشی مشکلی برای گیاه ایجاد نمی کند، اما اگر در منطقه ای زندگی می کنید که آب نرم در اختیار دارید ممکن است برای گیاه مشکل ساز شود و تقویت گل های آپارتمانی را با مشکل رو به رو کند. آب نرم دارای نمک هایی است که می توانند در خاک جمع شوند و جذب ریشه را دچار مشکل کنند. برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلی، دو ماه یک بار گلدان را بشویید. نیازی نیست گل را از آن خارج کنید، فقط باید به اندازه ای به گیاه آب اضافه کنید تا این آب از سوراخ های زهکشی خارج شود. همین روش آسان باعث شستن خاک گلدان و تقویت گل های آپارتمانی می شود. پس از انجام این کار، حتما به خاک، کود اضافه کنید؛ چرا که مواد مغذی آن را نیز به همراه نمک ها خارج کرده اید و ممکن است گیاه را درگیر کمبود مواد مغذی کنید.
مناسب ترین آب برای آبیاری گل های آپارتمانی
نور کافی برای تقویت گیاهان آپارتمانی
یکی از اساسی ترین نیاز های هر گیاه، نور کافی و مناسب است. اگر نور کافی در اختیار گیاه قرار نگیرد، نباید انتظار رشد و تقویت آن را داشته باشید. اکثر گیاهان آپارتمانی به نور غیر مستقیم علاقمند هستند، اما برای تقویت گل های آپارتمانی باید آن ها را چند ساعت در معرض نور مستقیم خورشید قرار داد. هر یک از گیاهان آپارتمانی به میزان خاصی از نور نیاز دارند؛ پس برای اطلاع از این میزان، بهتر است در مورد گیاه خود تحقیق کنید. اگر گیاهان خود را زمان زیادی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید باعث سوختگی آن ها می شوید و گیاه معمولا با تغییر رنگ برگ ها این موضوع را به شما نشان می دهد.
تقویت گل های آپارتمانی با نور مصنوعی نیز امکان پذیر است، اما برخی از آن ها فقط با نور طبیعی قادر به رشد هستند. نکته ای که در رابطه با نور مصنوعی باید بدانید این است که گیاهان برای رفع نیاز خود از این نور ها، باید زمان بیشتری در معرض آن ها قرار بگیرند.
نور مناسب گل های آپارتمانی
سخن پایانی
همه گل های آپارتمانی به شرایطی برای نگهداری نیاز دارند که در صورت عدم رعایت هر یک از آن ها، گیاه دچار مشکل می شود. این شرایط به گونه ای عمل می کنند که باعث تقویت گل های آپارتمانی می شوند و آن ها را از مشکلات و آسیب های پیش رو در امان نگه می دارند. سعی کنید موارد گفته شده را به دقت رعایت کنید تا بتوانید از گل های زیبای خود به درستی مراقبت کنید.
شما عزیزان میتوانید با کلیک بر روی خرید گیاه آپارتمانی انواع گیاهان ما را مشاهده و در عرض چند ساعت آن ها را با ارسال رایگان درب خانه، محل کار و …. دریافت کنید.