گل نرگس
شکوفههای زرد گل نرگس مژده آمدن بهار را میدهند. این گل در اواخر پاییز کاشته میشود و در اواخر زمستان یا اوایل بهار گل باز میکند. نرگس از 4 تا 6 گلبرگ به همراه یک تاج مرکزی شبیه به شیپور تشکیل شدهاست.
این گل یکی از محبوبترین گلهای پیازی است که عمری طولانی دارد و کاشت آن آسان است. این گل هم در خاک باغچه و هم در گلدان به خوبی رشد میکند و گل باز میکند. نرگس در رنگهای سفید، زرد، نارنجی و گاهی صورتی گل باز میکند اما رایجترین رنگ آن سفید و زرد است.
نرگس از محدود گلهایی است که در مقابل سرما مقاوم است و در مناطق سردسیر نیز به خوبی رشد میکند. اما در خاک مرطوب و مناطقی که رطوبت بالایی دارند ممکن است گل باز نکند. این گل در ساعاتی از روز نیاز به نور خورشید دارد تا بتواند شکوفا شود و گل باز کند.
نرگس دارای عطر و رایحه بسیار خوش بویی همانند رز جاودان است و بوئیدن آن میتواند از سرماخوردگی پیشگیری کند. در برخی از کشورها از ترکیبات نرگس برای تولید داروی درمانی آلزایمر استفاده میشود. این گل به آسانی کاشته میشود و اگر خوب نگهداری شود به راحتی رشد کرده و گل باز میکند. فقط کافیست احتیاط لازم در مورد رطوبت خاک و هم چنین زمان تابش نور خورشید را به موقع انجام دهید. برای خرید دسته گل نرگس کلیک نمایید.
راز گل نرگس در افسانه ها
همانگونه که میدانید یونان باستان جزء امپراطوریهای بزرگ دنیا بوده است، که هنوز هم در بسیاری از زمینهها فرهنگی سردمدار است. گل نقش بسزایی در فرهنگ این امپراطوری و حتی یونان امروزی داشته و دارد. نام گل نرگس برگرفته از یکی از اساطیر یونان به نام Narkissos می باشد.در افسانههای یونان اینگونه آمده است که Narkissos پسری ۱۶ ساله و البته بسیار زیبا بوده است که بسیاری از زنان، مردان و حتی حوریان عاشق و دلباخته او بودند. اما این پسر از همه آنها روگردان بوده و به آنها توجهی نمی کرده است. تا اینکه یکی از حوریان او را نفرین کرده و این گونه عشق به سراغ او می آید. بنا به نفرین فرشته او نباید به چیزی که دوست دارد دست پیدا کند تا سزای بی توجهی خود را به دیگران ببیند. یک روز که Narkissos به چشمه کوهی نگاه میکرد ناگهان بدون اینکه خودش را بشناسد عاشق انعکاس تصویرش درون چشمه شد، زمانی که متوجه شد که در یک توهم اسیر شده است ناامید شده و در کنار همان چشمه میمیرد و بدن او ناپدید میشود.بعد از مدتی یک گل با مرکز زرد زعفرانی و گلبرگهای سفید در محل ناپدید شدن او رشد میکند، که آن گل همان گل نرگس است.
انواع گل نرگس در ایران
در ایران انواع مختلفی از گل های نرگس وجود دارد که رایجترین آنها عبارتند از:
- نرگس شهلا
- نرگس مسکین
- نرگس پرپر
- نرگس هزارپر
- نرگس هشت پر
- نرگس شیرازی
- نرگس پنجه گربه ای
محبوبترین و پرطرفدارترین گل در ایران نرگس شهلا و نرگس شیراز است که در اواخر پاییز و زمستان و اوایل بهار شکوفا میشوند.
ویژگیهای گل نرگس
- عمر طولانی
- کاشت و نگهداری آسان
- خوشبو و پر از رایحه
- زیبا و مقاوم
- مقاوم در برابر حشرات و آفتها
گل نرگس نماد چیست؟
گل نرگس نماد تولدی دوباره و آغاز زندگی جدید است. در بسیاری از کشورها از این گل به عنوان نمادی برای یک ارتباط عاشقانه یاد میکنند. نرگس زرد که نوید رسیدن بهار را میدهد نماد فرا رسیدن بهار زندگی کودک است. نرگس گلی شادابکننده است که نماد شادی و نشاط و احترام است. از این گل به عنوان تغذیهکننده روح یاد میشود. این گل در ولز به عنوان گل ملی شناخته میشود و در آلمان محبوب ترین گل در میان مردم است. این گل در اکثر کشورها به عنوان نماد شادی و نشاط شناخته میشود.
مردم ولز این گل را نماد ثروت و خوشبختی میدانند و معتقدند هر کسی شکوفا شدن اولین نرگس را ببیند 12 ماه بعد ثروت عظیمی بدست میآورد. مردم ولز همچنین اعتقاد دارند شکوفاشدن گلهای نرگس در عید نوروز باعث خوش اقبالی و خوشبختی میشود و سال خوبی را برای آنها رقم میزند.
ریشه گل نرگس
ریشه گل نرگس عموماً تا چند سال در خاک و یا گلدان میماند. ماندگاری ریشه گل نرگس به نوع ریشه گل نرگس بستگی دارد. شما با یک بار کاشت گل نرگس میتوانید چند سال در فصل بهار از آن گل بگیرید. ریشه گل نرگس از نظر درمانی خواص زیادی دارد یکی از خواص آن ترکیب آن با سرکه به منظور از بین بردن لکههای سیاه و کک روی پوست می باشد.
کاشت نرگس
شما میتوانید در خانه، مزرعه و یا حتی گلخانههای بزرگ و کوچک اقدام به کاشت گل نرگس کنید.اگر قصد کاشت این گل را در باغچه خانه دارید بهتر است که آن را در حاشیه دیوار بکارید. این گل برخلاف گل لاله میتواند تا چند سال به زندگی خود و گل دادن ادامه دهد.برعکس بیشتر گیاهان کاشت تعداد زیاد گل نرگس در کنار هم نه تنها مانع رشد آنها نمیشود بلکه باعث بهبود و رشد سریع تر آنها نیز میشود.شما میتوانید ۵ تا ۷ پیاز نرگس را در یک محوطه چند متری بکارید.
گل نرگس در بیشتر مناطق آب و هوایی به جز مناطقی که بیش از حد گرم هستند رشد میکند.شما می توانید از شهریور تا اویل آبان قبل از اینکه هوا بیش از حد سرد شود اقدام به کاشت این گل نمایید. از موارد بسیار مهم در کاشت گل نرگس طبیعی نوع ریشه گل نرگس و پیاز آن میباشد.
همچنین بخوانید: درباره گل رز و انواع گل رز
آب: نرگس برای رشد کردن نیاز زیادی به آب ندارد. هنگام آبیاری کردن این گل از دادن آب زیاد خودداری کنید. خاک این گل باید کمی خشک باشد تا شرایط مساعدتری برای رشد داشتهباشد. آب دادن افراطی به این گل ممکن است باعث زرد شدن برگها و عدم باز کردن گل بشود.
مراحل کاشت گل نرگس
پیاز گل نرگس را تا زمان کاشتن آن در یخچال نگهداری کنید. وقتی زمان کاشت گل نرگس فرا رسید قبل از کاشتن ریشه پیاز گل را به مدت 2 ساعت در آب ولرم قرار دهید.
برای کاشتن گلهای نرگس از گلدانهای بزرگ و عمیق استفاده کنید و سعی کنید هنگام کاشت ، پیازها کمی از هم فاصله داشته باشند.
پیاز گلها را طوری در خاک قرار دهید که دو سوم پیاز در زیر خاک قرار بگیرد و اطراف آن با خاک پوشیده شود.
بعد از کاشتن پیازها گلدان را آبیاری کنید تا پیاز رشد کند. رشد کردن پیاز گل ممکن است 2 تا 3 هفته زمان ببرد، بنابراین تا زمان جوانه زدن گل نیازی به آبیاری نیست. بعد از رشد ساقهها همراه با آبیاری مجدد، برای رشد سریعتر از کودهای تقویتی استفاده کنید.
کف گلدان را سوراخ کنید تا آب اضافی خارج شود و رطوبت خاک متعادل شود.
نرگس برای گل دادن احتیاج به نور خورشید دارد. بنابراین گلها را در معرض نور خورشید قرار دهید تا بتوانند زیباترین گلها را به بار بیاورند. بعد از بازکردن گل میتوانید گلها را از نور مستقیم خورشید دور کنید و در منطقهای سایه روشن قرار دهید.
برگ گل نرگس
به جرأت میتوانیم بگوییم که نرگس طبیعی یکی از زیباترین گلها میباشد. برگهای این گل بسیار ظریف و زیبا هستند که معمولاً رنگ آنها سفید و سبز کمرنگ است. گل نرگس به شکل یک فنجان یا شیپور است که با شش گلبرگ رنگارنگ زرد، سفید و یا نارنجی به شکل دسته ای و یا تکی روییده میشوند.برگ گل نرگس باعث زیبایی دوچندان این گل شده است.
فصل کاشت گل نرگس
در مورد فصل گل نرگس باید ابتدا این موضوع را با خود مشخص کنیم، که هدف از فصل گل نرگس فصل کاشت گل نرگس است و یا فصل برداشت گل نرگس،در کشور ایران گل نرگس در فصل پاییز کاشته میشود و در اواسط بهار و یا اوایل تابستان برداشت میشود. به همین دلیل اواخر فصل بهار شاهد بیشترین گل نرگس طبیعی در گلفروشی ها و گلخانهها هستیم.
فصل برداشت گل نرگس
همانگونه که در قسمت قبلی مقاله به آن اشاره کردیم ،معمولاً در کشور ایران فصل برداشت گل نرگس اواسط بهار و اوایل تابستان میباشد، اما زمان دقیق فصل برداشت گل نرگس به عوامل مختلفی بستگی دارد. با توجه به اینکه شما میتوانید از اواخر مرداد تا اوایل آبان ماه اقدام به کاشت انواع گل نرگس کنید پس زمان برداشت نیز میتواند متغیر باشد.یعنی هر چقدر که شما زودتر اقدام به کاشت این گل کنید زمان برداشت آن نزدیکتر میشود. اما به شکل کلی فاصله بین کاشت تا برداشت گل نرگس ۶ الی ۷ ماه میباشد. هرچند که آب و هوای محلی که گل نرگس در آن کاشته میشود نیز در این موضوع تاثیرگذار میباشد.
آیا میتوان گل نرگس را با سایر گلها ترکیب کرد؟
این گل باید به تنهایی در یک گلدان جداگانه کاشته شود و نمیتوان آن را با گلهای دیگر در یک گلدان کاشت، زیرا ساقه های نرگس مادهای ترشح میکند که ممکن است باعث پژمردگی سایر گلها شود. پس بهترین راه کاشت جداگانه آنها در گلدان است.
آیا گل نرگس سمی است؟
بله، این گل حاوی آلکالوئیدهای سمی است که خوردن آن موجب ایجاد مشکلات گوارشی میشود.
اگر در تابستان گلهای نرگس در منطقه مرطوبی کاشته شدهاند و شما میخواهید سال آینده آنها را در جای دیگری بکارید، پیازها را از خاک خارج کرده و در جای مناسبی قرار دهید تا از پوسیدگی آن جلوگیری کنید و سال آینده از آنها استفاده کنید. بهترین جا برای نگهداری پیازها یخچال است.
همچنین بخوانید: روانشناسی و نماد گل بنفشه
نکاتی برای رشد بهتر گل نرگس
- برای کاشت این گل منطقهای را انتخاب کنید که دارای خاک سبک و زهکشی شده باشد.
- منطقه ای که قصد کاشتن نرگس را در آن دارید باید نورگیر مناسبی داشته باشد تا گل ها بتوانند نور خورشید را جذب کنند و گل بدهند.
- در انتخاب این گل نوعی را انتخاب کنید که به سرعت تکثیر شوند.
- گونهای از گلهای نرگس را انتخاب کنید که در زمانهای مختلف بتوانند گل باز کنند.
- گلهای پژمرده و خشک شده را جدا کنید اما اجازه دهید ساقه گل تا 6 هفته باقی بماند، شاید در این مدت ساقه ها دوباره بتواند گل باز کند.
- در صورت متراکم شدن تعداد زیادی گل روی یک ساقه، آنها را مرتب کنید تا تراکم گلها مانع رشدشان نشود.
- از کاشتن این گل در محیط های مرطوب خودداری کنید. رطوبت زیاد باعث پوسیده شدن پیاز و ریشه این گل میشود.
- قبل از اینکه برگها زرد بشوند هرگز آنها را قطع نکنید زیرا موجب توقف رشد گل در سال آینده میشود. اجازه دهید گل ها در شرایط طبیعی بمیرند، هرگز بعد از باز کردن گل خودسرانه گلها را قطع نکنید. زیرا گیاه نیاز به فرصت دارد تا با رشد بیشتر انرژی بیشتری برای سال بعد ذخیره کند.
- بهترین شرایط رشد نرگس این است که قبل از باز کردن گل ساعتی از روز گل را در معرض نور خورشید قرار دهید. ساقهها از طریق دریافت و جذب نور خورشید گل دادن را آغاز میکنند. برای خرید گل در طرح های لاکچری کافی است به صفحات مربوطه مراجعه نمایید و سفارش خود را در کمتر از 3 ساعت با ارسال رایگان دریافت نمایید.
همچنین بخوانید: رشد مجدد گل لاله در هر سال از بهار
شهر گل نرگس کجاست؟
امروزه گل نرگس در بیشتر شهرهای کشور کاشته میشود، هرچند که این گل بومی ایران نیست اما یکی از معروفترین گل های نرگس نرگس شیراز است. بسیاری از بزرگان هنر و مخصوصاً شاعران ایران برای بیان زیبایی از جمله نرگس شیراز استفاده کردهاند. علی رغم اینکه در شهرهایی مانند بهبهان،اصفهان و کازرون گل نرگس به وفور کاشت میشود، اما میتوانیم بگوییم که شهر گل نرگس در ایران شهر شیراز است.
عمر گل نرگس
یکی از سوالات پرتکراری که از ما در سایت گندم ویآیپی پرسیده میشود مدت زمان عمر گل نرگس است، باید بگوییم که عمر گل نرگس به عوامل مختلفی مانند نوع ریشه گل نرگس،شرایط آب و هوایی که گل نرگس در آن قرار دارد و بسیاری دیگر از موارد بستگی دارد.اما در مورد عمر گل نرگس شاخهای باید بگوییم که مدت زمان عمر این گل زیاد نمیباشد.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم شما را با شرایط کاشت و نگهداری گل نرگس آشنا کنیم و برخی نکات مهم را ذکر کنیم، امیدواریم که مطالب برای شما مفید بوده باشد. این مطلب یک تحقیق کامل در مورد گل نرگس است اگر نکته یا سئوالی در مورد این گل زیبا دارید حتما از طریق بخش دیدگاه با ما به اشتراک بگذارید و به کامل شدن این مطلب کمک کنید.
جهت سفارش آنلاین و خرید گل و انواع گیاهان آپارتمانی کافی است با کارشناسان گل فروشی آنلاین گندم vip تماس بگیرید.