روش نگهداری گیاه کلیویا یا گل خورشیدی

گل کلیویا

پرورش گل کلیویا یا گل خورشیدی

گیاه کلیویا یکی از گل های زینتی و پرطرفدار خانگی بوده و دارای طول عمر بسیار بالایی میان گل و گیاهان آپارتمانی می باشد. این گیاه دارای برگ های پهن و همیشه سبز و گل هایی به رنگ های صورتی، قرمز و زرد می باشد. همچنین گیاه کلیویا نیاز به مراقبت های خاص و منحصر به فردی دارد تا به خوبی پرورش یابد. بنابراین در این مقاله به بیان روش نگهداری کلیویا می پردازیم تا به شما کمک کند به پرورش و تکثیر گیاه آپارتمانی خود کمک کنید.

 

نگهداری گیاه کلیویا یا گل خورشیدی

شناخت شرایط مناسب برای نگهداری گل کلیویا

 

شرایط مناسب برای نگهداری و پرورش گیاه کلیویا

  1. نور مناسب: گل کلیویا به نور زیاد و غیر مستقیم برای گل دهی نیاز دارد که موجب سوختگی برگ ها نشود. به عنوان مثال می توانید با قرار دادن گلدان پشت پنجره، نور مورد نیاز گیاه کلیویا را تامین کنید. همچنین روش نگهداری کلیویا به گونه ای است که می توانید این گیاه را در فصل بهار و تابستان، زیر شاخه درختان نگهداری کنید.
  2. رطوبت مناسب: گیاه کلیویا برخلاف سایر گل ها، به رطوبت متوسطی برای رشد احتیاج دارد که باید در محیط نگهداری، فراهم شود. به طور کلی میزان رطوبت 50 درصدی برای پرورش گیاه کافی است.
  3. آبیاری: به طور کلی گیاه کلیویا به آب زیادی برای رشد نیاز دارد ولی بهتر است مقدار آبیاری پس از گل دهی کاهش یابد تا آسیبی به گیاه وارد نشود. همچنین روش نگهداری کلیویا به گونه ای است که باید هر زمان خاک گیاه کاملا خشک بود، آبیاری شود.

نگهداری گیاه کلیویا یا گل خورشیدی

آبیاری به موقع، نقش موثری در شادابی گیاه دارد.

 

  1. خاک مناسب: استفاده از خاک های مناسبی مانند خاک برگ، خاک باغچه و خاک شامل ماسه و پرلیت، به رشد گیاه کمک کرده و بستر مناسبی را برای پرورش آن فراهم می کند. همچنین بهتر است خاک گلدان دارای زهکشی مناسبی باشد تا گیاه به خوبی از آن تغذیه کند.
  2. دمای مناسب: به طور کلی گل کلیویا به سرما بسیار حساس بوده و اگر در محلی با دمای بسیار پایین نگهداری شود، گیاه آسیب دیده و عمل گل دهی انجام نمی شود. بنابراین روش نگهداری کلیویا به گونه ای است که باید در زمستان به فضایی با دمای بالاتر منتقل شود.
  3. گل دهی: به طور کلی فصل گل دهی این نوع گیاه از اوایل ماه اسفند تا اواخر ماه فروردین بوده و نیاز به مراقبت های بیشتری دارد. همچنین بهتر است گل های خشک شده را بلافاصله قطع کنید تا انرژی لازم جهت رشد سایر گل ها برای گیاه فراهم شود.

همچنین بخوانید: رز جاودان چیست + راهنمای خرید

گل کلیویا خورشیدی

تاثیر مراقبت مناسب در گل دهی گیاه

 

  1. تغذیه و کود دهی: روش نگهداری کلیویا به گونه ای است که باید هفته ای یک بار، گیاه توسط کودهای مناسبی تغذیه شود. همچنین برای تغذیه بهتر گیاه باید از کودهای حاوی مواد آلی و مغذی مرغوبی استفاده شود تا پرورش آن به خوبی انجام شود.
  2. تعویض گلدان: گیاه کلیویا برخلاف سایر گل ها، نیاز به تعویض گلدان نداشته و بهتر است پس از گذشت 4 سال داخل گلدان های بزرگتری مجدداً کاشته شود. همچنین این گیاه با توجه به داشتن ریشه های حساس، تنها به تعویض خاک سر گلدان نیاز دارد.

 

بررسی نحوه تکثیر گیاه کلیویا خورشیدی

  1. کاشت بذر: یکی از موثر ترین روش ها برای تکثیر گیاه، کاشت بذر می باشد. مناسب ترین روش نگهداری کلیویا برای تکثیر گیاه به گونه ای است که باید بذر، در عمق یک سانتی متری کاشته شود. همچنین بلافاصله خاک آبیاری شده و پس از گذشت 1 تا 2 ماه، گل های جدید ظاهر می شوند.
  2. جدا کردن گیاهان جوان تر: در این روش با استفاده از پاجوش، گیاهان جوانی که در کنار بوته مادر رشد کرده اند از ریشه جدا شده و در ظروف جداگانه ای کاشته می شوند. با استفاده از این نوع روش نگهداری کلیویا، می توانید گیاهان بیشتری را در آپارتمان خود به خوبی پرورش دهید.

گیاه کلیویا یا گل خورشیدی

انتخاب خاک و کود مرغوب برای تغذیه گیاه کلیویا

 

جلوگیری از بیماری های احتمالی کلیویا

  1. خشک شدن برگ ها: در برخی موارد با تمیز کردن برگ ها توسط مواد شیمیایی، برگ های گیاه تغییر شکل داده و به مرور زمان خشک می شوند چرا که مواد شیمیایی موجب از بین بردن گیاه می شود. بنابراین روش نگهداری کلیویا در این مورد به گونه ای است که باید گیاه، توسط آب گرم و اسفنج تمیز شود که از خشک شدن برگ ها جلوگیری شود.
  2. قهوه ای شدن برگ ها: در برخی موارد رطوبت بالا و آبیاری نامناسب، موجب قهوه ای شدن برگ ها شده و به ریشه گیاه آسیب های جدی وارد می کند. بنابراین بهتر است که از مناسب ترین روش نگهداری کلیویا برای آبیاری گیاه استفاده شده و رطوبت مورد نیاز آن، به اندازه تامین شود.
  3. کوتاه شدن ساقه گل: در برخی موارد کوتاه شدن ساقه گل، نشان دهنده این امر است که درجه حرارت اتاق پایین بوده و گیاه رطوبت کافی را برای رشد دریافت نمی کند. بنابراین در صورت مواجهه با این نوع بیماری، بهتر است محل نگهداری گیاه بلافاصله تغییر داده شود تا رطوبت مورد نیاز گیاه تامین شود.
  4. ایجاد لک سفید روی برگ ها: در مواردی که گیاه شما در برابر نور مستقیم آفتاب یا در مقابل یک پنجره بسیار روشن قرار داده شود، گیاه دچار آفتاب سوختگی شده و منجر به ایجاد لک های سفید روی برگ ها می شود. بنابراین روش نگهداری کلیویا در این مورد به گونه ای است که باید از نور مناسب تری به صورت غیر مستقیم برای گیاه استفاده شود.
  5. کمرنگ شدن برگ ها: کمرنگ شدن برگ ها نشان دهنده تغذیه نامناسب گیاه می باشد که در نهایت منجر به از بین بردن آن می شود. بنابراین در این مورد بهتر است برای تغذیه گیاه از کود های مرغوب و خاک مناسبی استفاده شود تا گیاه به خوبی رشد کرده و پرورش یابد.

همچنین بخوانید: پرورش و نگهداری گل آهار

 

 گیاه کلیویا گل خورشیدی

میزان آبیاری مناسب برای رشد گیاه کلیویا

 

  1. عدم گل دهی کلیویا: انتخاب مناسب ترین روش نگهداری کلیویا، مانع از آسیب رساندن به گیاه شده و تغذیه و استراحت گیاه را به خوبی کنترل می کند. در نتیجه گیاه با داشتن استراحت و تغذیه مناسب، عمل گل دهی را به خوبی انجام داده و پرورش می یابد.
  2. آفت و قارچ: در صورت مواجه با آفت و قارچ روی برگ ها، باید بلافاصله گیاه را سمپاشی کنید تا آسیبی به ساقه و ریشه اصلی وارد نشود. این نوع بیماری اغلب به صورت لکه های سفیدی روی برگ ها ظاهر شده و باعث جمع شدن حشرات اطراف گل ها و از بین بردن گیاه می شود.

کلام آخر

در نتیجه با شناخت مناسب ترین روش نگهداری کلیویا، می توانید از گیاهان آپارتمانی خود به خوبی مراقبت کرده و دوام و ماندگاری آن ها را به شکل قابل توجهی افزایش دهید. همانطور که گفتیم، گیاه کلیویا به سرما بسیار حساس بوده و باید در محیط مناسبی نگهداری شود. همچنین این نوع گیاه برخلاف سایر گیاهان، نیازمند میزان آبیاری بیشتر و رطوبت متوسطی برای رشد می باشند که باید در نظر گرفته شوند.

همچنین بخوانید : نگهداری گل آدنیوم

 

برای خرید گل برای هر مناسبتی بر روی خرید اینترنتی گل کلیک کنید. و کلیک کنید برای خرید گیاهان آپارتمانی از سایت گندم vip

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *