روش پرورش و نگهداری گل شمعدانی در گلدان

 روش پرورش و نگهداری گل شمعدانی در گلدان

پرورش و نگهداری گل شمعدانی

نکته‌ای که در پرورش و نگهداری گل شمعدانی باید به آن توجه کرد این است که این گل بسیار حساس می‌باشد و باید در شرایط خاص و تحت مراقبت‌های منظم پرورش و نگهداری شود به همین دلیل در ابتدا به چند مورد مهم از نیازهای مختلف محیطی برای این نوع خواهیم پرداخت و پس از آن روش‌های مبارزه با آفات آن را بررسی خواهیم کرد تا به راحتی و بدون کوچک ترین دردسری این گل زیبا را در خانه پرورش دهید و به خوبی از آن مراقبت کنید.

گل شمعدانی یک گل چهار فصل زیبا است برای مشاهده گل های چهار فصل مناسب دیگر به مقاله گل های چهار فصل مراجعه کنید.

پرورش و کاشت گل شمعدانی

 

محیط نگهداری گل شمعدانی

موارد مهم محیط نگهداری گل شمعدانی به صورت زیر می‌باشد:

  • نور مناسب گل شمعدانی: بهتر است گل‌های شمعدانی را ساعاتی معرض نور مستقیم خورشید بگذارید اما باید توجه داشته باشید که میزان زمان زیادی گلدان را زیر نور سنگین و شدید آفتاب قرار ندهید زیرا باعث خشک شدن میزان زیادی از آب درون برگ ها می‌شود به همین دلیل توصیه ما این است که در فصل تابستان که آفتاب با شدت بیشتری می تابد بهتر است گلدان تان را در سایه قرار دهید.
  • میزان رطوبت گل شمعدانی: برای آبیاری این نوع گل بهتر است تا خاک گلدان خشک نشده آبیاری دیگری انجام نشود زیرا همانطور که گفتیم این گل بسیار حساس بوده و حتماً باید در آبیاری و میزان رطوبت آن دقت کافی را داشته باشید.
  • خاک مناسب برای گل شمعدانی: بهترین نوع خاک برای رشد گل شمعدانی خاک مخلوط شده با سه نوع خاک باغچه، کود و همچنین ماسه می‌باشد البته بهتر است برای رشد بهتر از کودهای شیمیایی مانند سوپر فسفات نیز در مخلوط خاک استفاده شود تا به رشد بیشتر این گل بیشتر کمک کند البته باید کود دهی در فواصل زمانی مشخصی صورت بگیرد تا نتیجه دلخواه را برای شما به همراه داشته باشد.
  • میزان دما: بهتر است این گل در دمایی میان 10 الی 15 درجه سانتی گراد در دمای معمولی اتاق نگهداری شود زیرا به طور کل این گیاه در آب و هوای معتدل و مرطوب بهتر رشد خواهد کرد پس بهتر است حواستان به میزان دما باشد تا از این میزان کم و یا بیشتر نشود و به گل آسیبی وارد نکند.

همچنین بخوانید: گیاه شمعدانی

 

راه های مقابله با آفات گل شمعدانی

آفات گل شمعدانی و راه های مقابله با آن عبارت اند از:

  • وجود زنگ بر روی گلبرگ‌ها: هنگامی که لکه‌های کوچکی به رنگ زرد و دایره ای مانند بر روی گلبرگ‌های این گل را مشاهده کردید می‌بایست حتما این گل را باسم قارچ کش سم پاشی نمایید تا این لکه‌های زرد از بین رود زیرا اگر این کار را انجام ندهید به مرور زمان این رنگ زرد به گلبرگ‌های دیگر نیز منتقل شده و باعث خرابی کلی گل شمعدانی می‌شود.

کاشت و نگهداری گل شمعدانی

 

  • کنده شدن برگ‌های: افتادن یا کنده شدن برگ‌ها را می‌توان یک نوع بیماری فیزیولوژیکی برای گیاه به شمار آورد، این حالت در موقعیتی رخ می‌دهد که تعادل میان عوامل مختلفی مانند میزان دما، رطوبت و… از حالت طبیعی خود خارج شود به همین دلیل در این شرایط گل‌های شمعدانی شروع به افتادن میکند در این صورت جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد زیرا گل شمعدانی دارد خود را با شرایط جدید تطبیق می‌دهد و در مدت زمان کوتاهی دوباره به حالت اولیه خود برخواهد گشت.

پژمردگی: اگر این گل را مدت زمان زیادی در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهیم باعث پژمرده شدن آن می‌شویم و این پژمردگی به علت از دست دادن آب فراوان می‌باشد بنابراین توجه داشته باشید که حتما یک مکان مناسب برای نگهداری آن در نظر بگیرید که بتواند به طور غیر مستقیم نور خورشید را دریافت کند.

گیاهان گلدار و چند ساله که در مجموع به عنوان شمعدانی مقاوم شناخته می شوند، ارقام مختلفی از چندین گونه و هیبرید مختلف را در جنس گل شمعدانی تشکیل می دهند. به عنوان یک گروه، آنها به عنوان شمعدانی واقعی، شمعدانی چند ساله یا شمعدانی وحشی نیز شناخته می شوند. سایر نام های رایج شامل شمعدانی (Geranium macrorrhizum)، شمعدانی (Geranium sanguineum) و شمعدانی وحشی (Geranium maculatum) است. بسیاری از ارقام باغ از پیوندی حاصل می شوند که با عبور از گونه ها به دست می آیند.

مشاهده دسته بندی کامل گیاهان آپارتمانی

نکته
افراد مبتدی غالباً این گونه های چند ساله را با گیاه نوع دیگری که نام عمومی شمعدانی را یدک می کشد اشتباه می گیرند. آن دسته از گیاهان شمعدانی آشنا که سالیانه در کاشتسنگدان قبر معمول است ، ترکیبی از Pelargonium x hortorum است. آنها همچنین ممکن است شمعدانی منطقه ای نیز نامیده شوند.

 

در گونه شمعدانی تنوع زیادی وجود دارد، اما بیشتر گونه ها معمولاً پرورش یافته گیاهانی کم رشد، متراکم و مانند فرش با ساقه های گل هستند که از طریق گیاهان همسایه بهم می خیزند و می بافند. گلها در بالای گیاه در رنگ های سفید، صورتی، سرخابی، بنفش و آبی شناور هستند. گلها كوچك هستند. حدود یك اینچ و زنبوران زیادی را به خود جلب می كنند.

از شمعدانی های مقاوم بسته به نوع آن می توان به روش های مختلفی در چشم انداز استفاده کرد. برخی از انواع گیاهان مرزی خوبی ایجاد می کنند، برخی دیگر برای باغ های جنگلی و مکان های سایه دار ایده آل هستند، در حالی که برخی دیگر گیاهان بسیار خوبی برای پوشش زمین یا باغ صخره ای هستند. چند عدد شمعدانی مقاوم فقط یکبار شکوفا می شوند، معمولاً در اوایل فصل، اما بیشتر آنها از اواسط تابستان شروع به شکوفه دادن می کنند و به طور پراکنده شکوفه را در طول فصل رشد تکرار می کنند. انواع جدیدتر مانند “Rozanne” تمام تابستان بدون وقفه شکوفا می شوند.

 

 

نام گیاه شناسی Geranium
نام عمومی  شمعدانی، شمعدانی چند ساله، شمعدانی وحشی، شمعدانی جرثقیل، شمعدانی خونین
نوع گیاه گلدهی چند ساله
اندازه بالغ 6 تا 24 اینچ قد
آفتاب مورد نیاز قرار گرفتن در معرض کامل نور خورشید تا قسمتی سایه (با توجه به تنوع متفاوت است)
نوع خاک رطوبت متوسط، خاک خوب زهکشی شده
pH خاک 5.8 تا 6.3
زمان شکوفه دهی بهار، تابستان، پاییز (بسته به نوع مختلف متفاوت است)
رنگ گل  آبی، صورتی، بنفش، سفید
مناطق مقاومت  3 تا 9 (بسته به نوع مختلف متفاوت است) مناطق معتدل بومی در سراسر جهان ، به ویژه مدیترانه ای

 

پرورش گیاه شمعدانی

 

 

چگونه گیاه شمعدانی مقاوم پرورش دهیم

با استفاده از انواع مختلفی که از چندین گونه مختلف گرفته شده است، شمعدانی مقاوم بسته به نوع کاشت شما در نیاز مراقبت متفاوت است. اگرچه به طور کلی، شمعدانی های مقاوم خاک با زهکشی مناسب و نسبتاً غنی را ترجیح می دهند. اکثر آنها در سایه آفتاب کامل یا سایه خوب عمل می کنند، اما دوست دارند نسبتاً خشک باشند. اگر مرطوب بمانند، می توانند مستعد کپک شوند.

گل شمعدانی مقاوم بکارید به طوری که تاج گیاه در سطح زمین یا کمی بالاتر باشد. کاشت خیلی عمیق می تواند از گلدهی آنها جلوگیری کند. قطع آنها بعد از گلدهی اغلب باعث شکوفایی دوم در اواخر تابستان می شود.

شمعدانی های مقاوم گیاهان نسبتاً بی دردسری هستند. حلزون ها ممکن است به گیاهان جوان شمعدانی حمله کنند، در حالی که کپک و زنگ زدگی می تواند به شاخ و برگ گیاهان آسیب برساند، به ویژه در سایه های جزئی و / یا آب و هوای مرطوب. قیچی برای دفع برگهای آلوده به شما کمک می کند.

نور مناسب شمعدانی

شمعدانی های مقاوم طیف گسترده ای از شرایط مواجهه را می پذیرند. برای بهترین گیاهان گلدار و با نشاط بیشتر، گیاهان شمعدانی را در آفتاب کامل تا قسمتی سایه قرار دهید. اگر شمعدانی در زیر آفتاب گرم و کامل رشد کرد، آب منظم آن را تأمین کنید. برخی از انواع شمعدانی می توانند سایه کامل را تحمل کنند، اما به احتمال زیاد شکوفا نمی شوند.

خاک مناسب شمعدانی

شمعدانی ها در مورد pH خاک خاص نیستند، اما خاک خنثی تا کمی اسیدی ایده آل است. بیشتر آنها خاک با رطوبت متوسط ​​و زهکشی شده را ترجیح می دهند، اگرچه برخی از گونه ها خاک نسبتاً خشک را ترجیح می دهند.

آب مناسب شمعدانی

شمعدانی ها گیاهی با میزان نگهداری کم هستند، بنابراین فقط در صورت خشک شدن خاک آنها را آبیاری کنید. اگر در آفتاب کامل قرار دارد، گیاه را بیشتر منظم آبیاری کنید. شمعدانی های مقاوم در صورت آبیاری از بالای سر می توانند مستعد بیماری قارچ شوند.

دما و رطوبت مناسب شمعدانی

شمعدانی های مقاوم در دمای روز بین 65 تا 75 درجه فارنهایت و دمای شب بین 50 درجه و 60 درجه بهترین رشد را دارند. آنها طیف گسترده ای از سطح رطوبت را تحمل می کنند.

 

کود مناسب شمعدانی

تا زمانی که خاک خیلی ضعیف نباشد، شمعدانی های مقاوم به طور معمول خوب عمل می کنند و به غیر از استفاده سالانه کود کمپوست، هیچ گونه تغذیه ای انجام نمی شود. خاک های فقیر ممکن است به یک تغذیه بهاره با کود متعادل با زمان رها سازی نیاز داشته باشند.

بیشتر گونه های شمعدانی مقاوم اگر هر 3 تا 5 سال تقسیم شوند، عمر طولانی تری دارند، اگرچه می توانید برای جلوگیری از گسترش آنها یا به دست آوردن گیاهان جدید، بیشتر تقسیم کنید. هنگامی که می بینید مرکز در حال خاموش شدن است، قطعاً زمان تقسیم است.

شمعدانی ها را در اوایل بهار تا اوایل تابستان تقسیم کنید و به گیاه فرصت دهید تا ریشه های خود را قبل از یخ زدگی تأسیس کند. برای تقسیم گیاه، هر قسمت تقسیم شده را در عمق اصلی دوباره کاشته و گیاهان را به خوبی آبیاری کنید.

 

 

با خرید آنلاین گل در زیباترین طراحی ها یک روز به خصوص را برای عزیزانتان رقم بزنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *