پرورش نگهداری و کاشت گل استرزیا

گل استرزیا

گل استرزیا یا گل پرنده بهشتی

یکی از گل های زیبای مناطق گرمسیری، گل استرزیا به انگلیسی strelitzia است که به نام گل پرنده بهشتی نیز نامیده می شود. این گل عمدتا در مناطق جنوب آفریقا روییده و به صورت دسته های گروهی در کنار هم رشد می کنند. شکل خاص و زیبای این گل، که ترکیب رنگ های چشم نواز می باشد، باعث شده است که آن را به نام گل استرزیا در دنیا بشناسند.

برگ های گل استرزیا بلند بوده و ساقه دار هستند. گل های این گیاه نیز به رنگ های متفاوت و به صورت برجسته می باشد که توانسته است زیبایی خاص و منحصر به فردی را به آن ببخشد. این رنگ و نقش همانند یک پرنده زیبا به نظر آمده که شکل پرواز را به خود گرفته است. به همین دلیل آن را به نام گل پرنده بهشتی نیز می شناسند.

جالب است بدانید که علت نام گذاری این گل به استرزیا، این بوده که به احترام ملکه شارلوت و شاهزاده استرلیتز، انتخاب شده است. گل پرنده بهشتی یا گل استرزیا، از گل های محبوب و مشهور در مناطق گرمسیری بوده و برگ های بزرگ و بلند قامتش، همانند برگ های درخت موز بوده و بسیار به آن شبیه است.

گل های استرزیا، یکی از گیاهان با رشد سریع بوده و گیاه سرپوشیده به شمار می آید. این گل به خوبی می تواند در محیط خارجی و در هوای گرم تحمل آورده و رشد مطلوب خود را داشته باشد. اما در فصول سرما می بایست در فضایی بسته و گرم نگهداری شود. به طور معمول در ابتدای بهار گل می دهد و اگر محیط گل خانه ای مناسبی ایجاد شود این قابلیت را دارد که در زمان های دیگر هم گل دهد.

گل استرزیا | گل پرنده بهشتی

گل پرنده بهشتی

ویژگی های گل استرزیا

گل استرزیا به طول تقریبی دومتر یا (6.6 فوت) می باشد که دارای برگ های بزرگی شبیه به درخت میوه موز بوده و طول آن ها بین بیست و پنج الی هفتاد سانتی متر یا (9.8–27.6 اینچ) و عرض آن ها نیز بین ده الی سی سانتی متر  یا (3.9–11.8 اینچ) رشد می کند، همچنین در قسمت دمبرگ ها، تقریبا تا طول یک متر سبز بوده و به صورت دو ردیف قررا گرفته که یک تاج را ایجاد می کند. گل این گیاه نیز در قسمت بالایی شاخه های آن واقع شده و در بخش انتهایی ساقه های بلند گل استرزیا واقع شده است.

قسمت سختی که گل از آن خارج می شود به spathe نام گرفته است که به صورت عمود بر ساقه قرار خواهد گرفت و شبیه به منقار یک پرنده است. این شرایط باعث می شود که گل هایی که از آن خارج می شوند، دارای سه کاسبرگ به رنگ نارنجی درخشان، و سه کاسبرگ به رنگ آبی ارغوانی یا سفید را ایجاد می کنند. به شکلی که دو گلبرگ آبی به یکدیگر متصل شده اند.

همچنین بخوانید: گل نرگس

استفاده شده از گل استرزیا برای خرید این محصول به صفحه تاج گل ترحیم کد 933 مراجعه کنید.

نماد گل استرزیا

در خصوص این گل اعتقاداتی وجود دارد، گل استرزیا را به عنوان نمادی از آزادی و شادی می دانند. این گل در مناطق بومی آفریقا به خوبی رشد می کند اما امروزه در بسیاری از کشورها به خصوص در آمریکای شمالی، به عنوان یک گل رسمی محسوب شده و پرورش داده می شود.

رشد پنجاه گل سالانه در گل استرزیا

همان گونه که پیش تر از این اشاره شد، در صورتی که از گل استرزیا در شرایط مناسبی نگهداری و مراقبت شود، می تواند سالانه حدود پنجاه گل ایجاد نماید که این گل دادن می تواند در طی سال، به صورت چندین مرحله تکرار شود.

البته از زمان کاشت گل های استرزیا تا زمان شروع به گل دهی در آن، تقریبا حدود سه سال زمان نیاز است. اما این گل بادوام و زیبا، خواهد توانست سال های زیادی گل داده و به زیبایی خود بیفزاید. همچنین عطر این گل بسیار دلنشین و گرم بوده و می تواند شما را با خود به سواحل گرمسیری ببرد.

گل استرزیا | گل پرنده بهشتی

گل پرنده بهشتی یا استرزیا

نحوه نگهداری گل استرزیا

برای نگهداری از گل پرنده بهشتی لازم است که تمام مدت آن را در دمایی متوسط نگاه داری نمایید. میزان دمایی که می توانند در محیط تحمل نمایند، پنجاه و پنج درجه بالای صفر می باشد. در صورتی که جهت رشد بهتر می توان آن ها را در دمایی بین بیست و یک الی سی و دو درجه نگاه داشت.

گل استرزیا از جمله گیاهان زیبایی است که می توان از آنها به خوبی و در سلامت کامل در محیط های بسته نگهداری نمود. در بهترین شرایط طول آن ها به پنج الی شش فوت خواهد رسید. نکته مهم این است که این گیاه در کاشت های انبوه بیرون از خانه می تواند به خوبی در هوایی گرم از خود مراقبت نماید.

از سویی دیگر، برای آن که بتوان از این نوع گیاه زیبا در داخل محیط خانه به خوبی مراقبت کرده و باعث رشد مناسب آن ها بود، بایستی آن ها را در مقابل نور خورشید و روشنایی قرار داده و به صورت دائم به آن ها آب رسانی کرده و گرمای لازم را به آن ها رساند.

تغذیه مناسب آن ها با کودها به صورت هر هفته نیز در بهبود رشد آن ها بسیار موثر است به خصوص آن که در ابتدای فصل بهار باشد. همچنین در صورتی که در گلدان هایی کاشته شوند که بتوان آن ها را در فصول گرم سال به محیط بیرون منتقل نمود، امکان رشد بهتری برای گل استرزیا ایجاد شده است.

گل پرنده بهشتی در تمامی طول سال، نیازمند نور خورشید به صورت مستقیم است. هر چند که نور زیاد خورشید می تواند به گل ها آسیب وارد نماید. می توان با قرار دادن آن ها در محیطی با سایه اندکی، از سوختگی آن ها در مقابل آفتاب شدید محافظت نمود.

نگهداری گل استرزیا در فضای خارجی

این گل می تواند در فضای بیرونی حدود هشت ساعت در سایه اندکی در برابر روشنایی و نور خورشید قرار گرفته و به خوبی رشد نماید. اما در محیط داخلی لازم است که نور کافی را برای این گیاه تامین نمایید. در ماه های گرم سال مانند فصل تابستان ، خاک گیاه استرزیا لازم است که با آبیاری های منظمی ، به صورت دائمی مرطوب نگاه داشته شوند. در سایر فصول که هوای خنک تری وجود دارد، می توان خاک را به صورت نم دار نگاه داشت به شکلی که هرگز آب به صورت ایستا در زیر گلدان باقی نماند.

یکی از نکاتی که لازم است در رشد استرزیا مورد توجه قرار گیرد این است که خاک مناسبی برای رشد بهتر آن انتخاب شود. خاکهای استاندارد و نرمال می تواند باعث شود این گیاه در سلامت کامل و با بیشترین سرعت رشد نماید. از سویی دیگر، در ابتدای تابستان می توان با کود دادن به گیاه استرزیا، آن را تقویت نمود.

گل استرزیا می تواند با مصرف کودهای دامی و کمپوست و آبیاری مناسب پس از آن که در ماه یک بار و در طول تابستان صورت می گیرد، به خوبی پاسخ داده و رشد مناسبی داشته باشد. میزان مناسب از کود دامی در زمان آماده کردن خاک باید اضافه شده و کودهای حاوی K,P,N نیز با اضافه کردن آب به صورت هر ده روز مورد استفاده قرار گیرد. این کار باید تمامی مدت فصل تابستان انجام شود.

هرس کردن گل استرزیا | گل پرنده بهشتی

نگهداری از گل پرنده بهشتی یا استرزیا

هرس کردن گل استرزیا

همچنین در کنار تمامی فعالیت های مراقبتی که از این گل صورت می گیرد، نیاز است که پاجوش ها جدا شده و برگ های قدیمی نیز هرس گردد. از سویی دیگر بررسی و کنترل ریشه های این گیاه در فصل زمستان ، ضرورت دارد. در صورتی که ریشه ها تحت فشار باشند، باید گلدان آن ها را تعویض نموده و در حجم بزرگتری گل استرزیا را کاشت. باید دقت شود که در حین این کار گیاهان جوان نیز در فصل بهار به گلدان های جدید منتقل شوند.

یکی از نکاتی که در خصوص این گل می بایست مد نظر داشت این است که گل استرزیا با رطوبت داخلی خانه که به صورت طبیعی وجود دارد، به خوبی سازگار است. برای آن که بتوانید رطوبت لازم را در ماه هایی که میزان رطوبت کم است تامین نمایید می توانید برگ های آن را مرطوب نمایید.

تکثیر گل استرزیا

گل استرزیا را به دو روش می توان تکثیر نمود. یکی از این روش ها بذر بوده و روش دوم قلمه زدن آن ها می باشد. دانه های این گیاه به شکل چوبی بوده و به رنگ قهوه ای می باشد. همچنین رنگ نارنجی بر روی دانه کوچک آن واقع شده است.

زمانی که قرار است با روش قلمه زنی تکثیر صورت گیرد، به دلیل قطع شدن چرخه طبیعی رشد، گیاه استرزیا یکسال دیرتر به شکوفه می رسد. اما برای تکثیر به روش بذر، گیاه پس از گذشت سه سال شروع به گل دادن خواهد کرد.

مطالب مرتبط:  انواع گل لیلیوم و شرایط کاشت، پرورش و نگهداری در گلدان

هنگامی که گل پرنده بهشتی سلامت و قوی باشد، برای تکثیر آن اقدام می کنیم. بدین ترتیب بوته های کوچک در کنار بوته اصلی رشد خواهد کرد. در فصول اولیه سال، می توان نهال جوان را که ریشه دار است از گیاه اصلی جدا کرده و در یک گلدان دیگر کاشت تا گیاه جدیدی حاصل شود.

این کار باعث می شود که گل استرزیا، در اولین سال خود چندان قوی نباشد و بهتر است که این گیاه در فضای گلخانه ای قرار گیرد. اما در سال های بعد به خوبی رشد کرده و امکان انتقال آن به محیط باز و یا خانه وجود دارد.

روش های تکثیر گل های استرزیا

همان گونه که اشاره شد، برای تکثیر گل های استرزیا لازم است که یکی از روش های بذر یا پاجوش را انتخاب نمایید. برای ان که بتوانید بذر مناسبی داشته و آن را کشت نمایید، لازم است که از روش تلقیح مصنوعی استفاده کنید. به طور معمول هر گل، پنجاه دانه تولید خواهد کرد.

زمانی که می خواهید دانه را بکارید باید حرارت حدود بیست و یک درجه سانتی گراد بوده و ابتدای فصل بهار باشد. این دانه ممکن است به شکلی نامرتب و پس از گذشت حدودا پنج ماه رشد نماید. که در ابتدای رشد چندان قوی نبوده و لازم است مراقبت های ویژه ای در محیط محافظت شده ای مانند گلخانه قرار داده شود. پس از آن که در سال های بعدی، رشد بهتری یافت به بیرون منتقل شود.

اما هنگامی که قرار است کار تکثیر گل استرزیا با روش پاجوش یا تقسیم بوته باشد، لازم است که آن در فصول اولیه سال انجام گیرد. در این روش تکثیر گیاهی که به تازگی سبز شده است، حدود چهار سال طول می کشد که بتواند به گل دهی برسد. رشد این گیاهان در سال های اولیه کندتر خواهد بود. به طور معمول بر روی ساقه های جوان ایجاد شده حدود ده گل ایجاد می شود در حالی که در ساقه های اصلی و قدیمی سالانه پنجاه گل تولید خواهد شد.

از گل استرزیا در انواع تاج گل از جمله تبریک استفاده می کنند ، برای مشاهده نمونه کارها به صفحه تاج گل تبریک مراجعه کنید.

گل پرنده بهشتی

آیا استرزیا می تواند در گلدان رشد کند؟

از آنجایی که انواع گل های استرزیا نمی تواند در غرقاب آب به خوبی رشد کرده و ریشه های آن تحت چنین شرایطی پوسیده می شود، باید در گلدان یا سطلی باشد که آب اضافی به راحتی از آن خارج شود. خاک گل معمولی گل برای Strelitzia بسیار مناسب است.

گونه های استرزیا

در خصوص گل استرزیا باید اشاره کنیم که این گیاه در مناطق مختلف و در شش گونه رشد می نماید. اما در میان آن ها دو گونه را می توان به صورت گیاهی داخلی در محیط داخل خانه و یا گلخانه ای تکثیر و پرورش داد. که این دو گونه به Reginae و Juncea شناخته شده اند.

جالب است بدانید که در میان شش گونه از این گل، تفاوت های زیادی از جهت شکل ، اندازه و تنوع رنگ آن‌ها وجود دارد.برای مثال، استرزیا Reginae، با رشد سریع خود تا دو متر رشد می‌کند و اگر بخواهید آن را در گلدان بکارید، باید یک گلدان با عرض چهار متر انتخاب کنید. در حالی که استرزیا Juncea، نهایتا تا یک متر رشد می‌کند و برخلاف نوع قبلی رشد بسیار آرامی دارد.

تفاوت رنگ گونه‌های استرزیا، محدود به پررنگ و یا کم رنگ‌تر بودن گلبرگ‌هاست. به طور کلی رنگ گلبرگ‌های استرلزیا، مخلوطی از آبی و تناژی از رنگ قرمز و نارنجی است. نکته ای که در خصوص گل استرزیا موجود دارد این است که اگر از این گیاه خورده شود، هم برای حیوانات و هم برای انسان‌ها سمی است.

این گل زیبا، در بسیاری از کشورها برای تزئین دسته گل و گل آرایی به کار گرفته می شود و طرفداران خاص خود را در تمامی دنیا دارد.

پرورش گل استرزیا

در میان گل های زیبایی که می توان آن ها را در محیط های خانگی نگهداری نمود، گل های استرزیا از گیاهانی محسوب می شوند که در عین زیبایی، سازگاری خوبی با خاک های مختلف داشته و به خوبی در آن ها رشد می کنند. اما این نوع از گل می تواند نهایتا حدود شش فوت رشد کرده و طول عمر گل های آن بین پنج تا هفت سال خواهد بود.

بزرگ ترین مزیت در پرورش این نوع گل، این است که می توان آن را در فضایی باز و در مزارع و بدون نگرانی از گرما، کاشته و امکان رشد مناسب آن به دلیل مقاومت بالایش، وجود دارد.

همچنین بخوانید : اسم گل مناسب برای تاج گل

برای نگهداری مناسب از این گیاه در محیط داخلی خانه و افزایش رشد و کیفیت آن، لازم است که گل استرزیا در یک گلدان مناسب گذاشته و آن را با نوری ملایم و مراقبت هایی مانند کود مناسب و آبیاری مناسب و اندازه، نگهداری نمایید. این کار باعث می شود تا این گل در شرایط بهتر و در زمان کمتری به گل دهی رسیده و دوام بهتری داشته باشد.

پرورش گل استرزیا | گل پرنده بهشتی

 

 

بیماری و آفات گل استرزیا

این شاید برای شما هم جالب باشد که گل موسوم به پرنده بهشتی، یکی از معدود گیاهانی است که افت بسیار کمی دارد. این گیاه توسط حشراتی مانند مگس سفید، شته یا شپشک آفت بگیرد که در این صورت، می توان با حشره کش های مخصوصی آن ها را ازبین برده و تحت کنترل داشت.

از جمله بیماری هایی که به گل استرزیا آسیب می رسانند، بیماری مانند فساد ریشه که یک نوع بیماری قارچی بوده و از طریق بذر انتقال می یابد که با قراردادن بذرها به مدت یک روز در آب می توان از این نوع بیماری جلوگیری نمود. توجه داشته باشید که پس از آن باید در محیطی استریل و خنک بذر را کاشت.

 همچنین بیماری پژمرده شدن باکتریایی از نوع دیگر بیماری های این گیاه می باشد. لازم به ذکر است که این شاخه های این گل، به خوبی عمر کرده و مانند دیگر گل ها هنگام تکثیر عمرش کوتاه نخواهد شد. از سویی دیگر گل پرنده بهشتی را باید در گلدان های عمیق کاشت که حداقل دارای عمقی معادل پنجاه سانتی متر باشد، زیرا این گیاه نمی تواند در خاک زیاد مرطوب دوام آورد.

دوره استراحت گل های استرزیا

نکته مهمی که باید مدنظر داشت این است که گل استرزیا، در ماه مرداد، از فعالیت کمتری برخوردار بوده و به اصطلاح به استراحت می رود. در این مدت به آبیاری و کود و تغذیه نیاز ندارد. همچنین به خاطر داشته باشید هرگز حتی در روزهای بسیار سرد، دمای محیط برای این گل از پانزده درجه سانتی گراد پایین تر نیاید. این گل به شدت به سرما حساس بوده و در سرمای زیاد از بین می رود.

پیشنهاد می شود، همواره گیاه را از نظر شته، و دیگر آفات کنترل کنید. اگر آنها را مشاهده کردید، از اسپری حشره کش برای از میان برداشتن آن ها استفاده کنید، اما حتماً آن را در قسمت زیرین برگ ها بزنید. گل پرنده بهشتی همچنین به Botrytis cinerea (کپک خاکستری) حساس است. تمامی قسمت های گل و برگهای این گیاه، با این شرایط دارای لکه های تیره و به دنبال آن یک لایه خاکستری خواهند شد. در صورتی که با این بیماری مواجه شدید، قسمت های آسیب دیده گیاه را بردارید و به طور منظم به گیاه خود هوا دهید.

گل استرزیا | گل پرنده بهشتی

تاریخچه

گل استرزیا به عنوان یک گیاه زینتی بسیار محبوب است که نخستین بار در سال 1773 ، در باغ های گیاهان سلطنتی انگلستان رشد یافته و به صورت گلی رسمی در این کشور گسترش یافت. از آن زمان به بعد، به شکل گسترده ای در تمامی دنیا بخصوص در قاره آمریکا پخش شد. عمدتا این گل در مناطقی که آفتاب خوبی داشت، توسعه یافت.

در کشور انگلستان از این نوع از گل عمدتا در فضاهایی مانند گلخانه و یا پرورش گل نگداری می شود که دارای دمای کنترل شده ای بوده و تنها در فصول گرم سال به بیرون منتقل می شوند. این گل در کشور انگلستان از طرفداران زیادی برخوردار است.

گل پرنده بهشتی به دلیل آن که با کمترین میزان مراقبت به خوبی پرورش یافته و می تواند در شرایط مختلف خاک دوام آورده و به میزان کمی آب نیاز دارد، مورد توجه زیادی است. در صورتی که در خاک مناسبی کاشته شود سرعت رشد خوبی داشته و می تواند در طول سال بارها گل دهی داشته باشد. البته این را نیز باید دقت کرد که همواره باید نوررسانی به این گل انجام شده و از قراردادن در برابر نور مستقیم خورشید پرهیز کرد. با داشتن یک مراقبت مناسب، می توان این گل زیبا را مدت های زیادی نگاه داشت.

محیط مناسب برای کاشت استرزیا

گل استرزیا به خوبی می تواند در برابر نور و در محیطی با دمای مناسب رشد کند، اگر چه در حالت عادی سرعت رشد آن چندان زیاد نیست. در صورتی که در برابر نور شدید و حرارت بالای خورشید قرار گیرد، به آن آسیب خواهد رسید. بهترین حالت ایجاد سایه اندکی در فضای باز برای این گیاه می باشد تا مانع سوختن گل شود.

در فصول گرم سال مانند تابستان، به خاطر داشته باشید که خاک این گیاه را همواره مرطوب نگاه داشته و در فصول سرد مانند زمستان، هنگامی که خاک کاملا خشک است کمی آن را مرطوب نمایید. این گل نیاز زیادی به آب ندارد و اگر در میزان زیادی آب قرار گیرد، ریشه آن از بین خواهد رفت.

در نهایت باید بگوییم که گل استرزیا یا پرنده بهشتی، یکی از گل های بسیار خاص در گل آرایی و تزئین گل بوده و با رنگ ها و طرح منحصر به فرد و زیبایش، می تواند شکوه و زیبایی خاصی را به تزئینات شما هدیه کند. همچنین گونه هایی از این نوع گیاه هستند که مصارف درمانی داشته و برای درمان کردن عفونت ها و از بین بردن بیماری های حاصل از باکتری، مثمر ثمر می باشد.

مقاله گل استرزیا هم در اینجا به پایان رسید توجه داشته باشید از این گل در انواع تاج گل ترحیم نیز استفاده می‌کنند برای خرید گل استرزیا با گل فروشی آنلاین گندم VIP در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *