بعد از گسترش آپارتمان نشینی و کم شدن خانههای حیاط دار با باغچه های بزرگ افراد زیادی برای اینکه همچنان از زیباییها و خواص گیاهان و گل ها استفاده کنند. اقدام به نگهداری گلهای آپارتمانی در خانه میکنند. افرادی که تازه قصد انجام این کار را دارند به دنبال این هستند تا یک گل یا گیاه زیبا در خانه داشته باشند اگر شما هم جزء این دسته از افراد میباشید پیشنهاد ما به شما گیاه بامبو چتری میباشد.
اما اینکه گیاه بامبو چتری چه نوع گیاهی است؟
روش نگهداری بامبو چتری به چه صورت میباشد؟
بامبو چتری چه آفت و بیماریهایی دارد؟
موضوعاتی میباشد که ما در این مقاله تحت عنوان معرفی بامبو چتری + نکات مهم آن به آنها پرداخته ایم. پس اگر شما نیز مایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این گیاه میباشید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید. همچنین اگر نیاز به خرید گل آنلاین در انواع مختلف داشتید حتما به این صفحه مراجعه کنید.
معرفی بامبو چتری
گیاه بامبو چتری که چند وقتی است به عنوان یکی از گیاهان پرطرفدار در بین ایرانیها مطرح شده است بومی شرق آسیا،غرب آفریقا و جنگلهای کامرون میباشد. نکتهای که باید به آن توجه داشته باشید این است که بامبو چتری با گیاه بامبو که بومی آسیا و مشخصاً کشور چین است فرق میکند. این گیاه معمولاً دارای برگهای سبز و زرد میباشد که در همه روزهای سال نمایانگر روزهای فصل زیبای پاییز است. در اکثر موارد برگهای این گیاه تا ۵ متر رشد میکنند و به مانند اکثر بامبوها این بامبو نیز نماد ثروت و خوش شانسی میباشد. جالب است که بدانید در برخی از کشورهای آسیایی برای ساخت کاغذ از برگهای این گیاه استفاده میکنند.
روش نگهداری بامبو چتری
بامبو چتری نیز به مانند هر گیاه دیگر برای رشد و سلامت نیازمند نگهداری مناسب میباشد. مهمترین نکاتی که شما در مورد نگهداری بامبو چتری باید بدانید عبارتند از:
1_ آبیاری
چنانچه این گیاه را به تازگی کاشته اید در یکی دو هفته اول سعی کنید به صورت یک روز در میان به آن آب بدهید.این میزان از آب میتواند شرایط دلپذیری برای ریشه فراهم کند و موجب تقویت و رشد گیاه شود. اما اگر از یک بامبوی کاشته شده در گلدان نگهداری میکنید میتوانید هر دو روز یکبار به آن آب بدهید. در کل گیاه بامبو گیاهی است که آب را خیلی سریع جذب میکند.
2_ خاک
بامبو چتری جزء آن دسته از گیاهانی است که در هر نوع خاکی رشد میکند. البته این موضوع برای خاک خشک صدق نمیکند چرا که بامبو عاشق رطوبت است بنابراین اگر قصد دارید که این گیاه را در گلدان نگهداری کنید باید از خاک اسیدی به علاوه کود مناسب استفاده کنید و خاک آن را همیشه مرطوب نگه دارید.
3_ نور
نه تنها برای بامبو چتری بلکه برای هر گیاه دیگری نور از اهمیت ویژهای برخوردار است.
در مورد گیاه بامبو چتری باید بگوییم که این گیاه عاشق نور یا بهتر بگوییم روشنایی می باشد. پس بهتر است که آن را در مکانهای پرنور قرار دهید. هرچند که قرار گرفتن این گیاه در معرض نور مستقیم خورشید اشتباه است چرا که باعث سوختن این گیاه میشود.
سایر موارد مهم در نگهداری بامبو چتری
به جز موارد ذکر شده از موارد دیگری مانند کوددهی و هرس کردن به عنوان سایر موارد مهم در نگهداری بامبو چتری یاد میشود.
روش تکثیر بامبو چتری
یکی از بهترین راهها یا بهتر است بگوییم تنها راه تکثیر بامبو چتری قلمه زدن میباشد. برای انجام این کار شما باید یک قلمه ای با طول ۱۰ الی ۱۵ سانتی متر از ساقه گیاه جدا کرده و آن را در یک گلدان که حاوی خاک مخصوص گیاهان آپارتمانی است بکارید.بعد از قرار دادن قلمه آن را در یک جای روشن و گرم قرار دهید و به این نکته توجه داشته باشید که خاک آن همیشه مرطوب باشد.
شما برای خرید این خاک مخصوص این گیاه و سایر گیاهان آپارتمانی می توانید به فروشگاه های معتبر مانند گندم VIP مراجعه نمایید.
نکات جالب درباره بامبو چتری
در مورد این گیاه نکات جالب توجهی وجود دارد که از مهمترین این نکات میتوان به این موضوعات اشاره کرد.
- نماد خوش شانسی :
بامبو چتری گیاهی نمادین میباشد که در بسیاری از فرهنگها نماد خوش شانسی، ثروت و طول عمر میباشد. - ارتفاع :
نکته جالب توجه دیگر در مورد بامبو چتری ارتفاع این گیاه است. در صورتی که درست از این گیاه نگهداری شود ارتفاع آن حتی به ۲۰ متر نیز میرسد. - خاصیت تصفیه کنندگی :
گیاه بامبو چتری جزء گیاهان تصفیه کننده هوا میباشد و میتواند تعدادی از آلایندههای هوا را در محیطی که وجود دارد از بین ببرد. - غذای پاندا :
یکی دیگر از نکات جالب توجه در مورد بامبو چتری این است که این گیاه جز غذاهای مورد علاقه پانداها میباشد.
آفات و بیماری های بامبو چتری
بامبو چتری نیز به مانند اکثر گیاهان می تواند در معرض آفت و بیماریها باشد.در برخی از مواقع ما شاهد شته، شپشکها و کنههایی بر روی این گیاه هستیم. با توجه به اینکه شته ها موجود بر روی این گیاه سبز و کوچک هستند در تعداد کم به چشم نمی آیند و وقتی که تعداد آنها زیاد میشود از بین بردن آنها نیز سخت میشود. پس شما باید مدتی یک بار این گیاه را به شکل کامل بررسی کنید. شپشکها دیگر بیماری و آفتی هستند که ممکن است سلامت گیاه بامبو شما را تهدید کنند در برخی از مواقع این شپشکها آردی بوده و خطرات بیشتری برای این گیاه به همراه دارند.
پوسیدگی ریشه یکی دیگر از مشکلات و بیماریهایی است که ممکن است سلامت بامبو چتری را به خطر بیندازند.این مشکل و بیماری معمولاً بر اثر آبیاری بیش از حد و یا عدم زهکشی مناسب به وجود میآید.
سوختگی برگها یکی دیگر از مشکلات و بیماریهای بامبو چتری است که معمولاً به دلیل در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گرفتن به وجود میآید. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است که این گیاه را در یک مکانی با نور متوسط تا زیاد قرار دهید.
بامبوی چتری چرا زرد میشود؟
هرچند که به شکل ذاتی بخشی از برگهای بامبو چتری زرد است اما زرد شدن برگهای سبز یکی از مشکلات رایج این گیاه میباشد، که ممکن است بنا به دلایل مختلفی مانند آبیاری بیش از حد، کمبود نور و کمبود مواد مغذی به وجود بیاید. برای از بین بردن این مشکل باید شرایط نگهداری را مورد بررسی قرار داد و اگر روش نگهداری صحیح نیست آن را اصلاح نمود.