علت زرد شدن گل گندم

علت زرد شدن گل گندم

چرا گل گندم زرد می شود؟

گل گندم ، یکی از بهترین و زیباترین گیاهان آپارتمانی می باشد که شما می توانید با خریداری این گل ها، نمای زیبایی به منزل خود ببخشید. البته باید با دلیل زرد شدن گل گندم مقابله کنید چرا که همه گل های آپارتمانی از جمله گل گندم، با مشکل زرد شدن رو به رو می شوند. این زرد شدن به دلایل مختلفی رخ می دهد اما جدایی از این زرد شدن، گل گندم یکی از گیاهانی است که نگهداری از آن بسیار آسان است.

همچنین مطالعه کنید : اصول و روش نگهداری افرا گلدار

اگر شما هم در آپارتمان خود از این گیاه تصفیه کننده هوا استفاده می کنید اما نگران زرد شدن برگ های این گل زیبا هستید، اصلا نگران نباشید. ما در این مقاله به بررسی تمام عواملی که دلیل زرد شدن گل گندم هستند، می پردازیم تا شما بتوانید با خیال راحت از گل گندم خود مراقبت کنید. نگهداری از گل گندم بسیار راحت تر از گل های دیگر است، شما فقط باید عواملی که سبب زرد شدن این گل می شود را از بین ببرید. پس با ما در این مقاله همراه باشید تا دلایل زرد شدن گل گندم خود را بهتر بشناسید.

 

 

دلایل زرد شدن گل گندم آپارتمانی

 

زردی یا کلروز چیست؟

قبل از اینکه بخواهیم دلیل زرد شدن گل گندم را بررسی کنیم، بهتر است که زردی یا کلروز را تعریف کنیم. کلروز یا زرد شدن، به حالتی در گیاه گفته می شود که گل یا گیاهان، دیگر رنگدانه کلروفیل را نمی سازند. کلروفیل به رنگدانه ای گفته می شود که رنگ سبز گیاهان و برگ های آنان را تولید می کند. برگ هایی که کلروز می گیرند، رنگ قبلی خود را از دست می دهند و به رنگ زرد یا به رنگ زرد متمایل به سفید در می آیند.

پس دلیل زرد شدن گل گندم می تواند از بین رفتن کلروفیل در گیاهان باشد. گل ها و گیاهانی که کلروفیل خودشان را از دست می دهند، دیگر نمی توانند فتوسنتز کنند. تنش های محیطی، کمبود مواد مغذی، تغییرات نور خورشید، آبیاری نامناسب و… می تواند باعث بروز زردی و کلروز در گیاهان بشود.


کلروز چیست؟

عوامل موثر بر روی زرد شدن گل گندم

عوامل متفاوتی می تواند دلیل زرد شدن گل گندم شود اما اگر بخواهیم چند مورد از این عوامل را نام ببریم، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • استرس رطوبت
  • آب دهی نامناسب ( بیش از حد آب دادن یا آب دادن کم )
  • پیر شدن و مرگ گل گندم
  • تغییرات نور خورشید ( نور کم یا نور زیاد )
  • هجوم آفات (مثل شته ها)، دلیل زرد شدن گل گندم خواهد بود.
  • کمبود مواد مغذی
  • وجود مقدار زیاد از موادی همچون فلوراید و کلر در آبی که با آن گل گندم آبیاری می شود.
  • کود دادن بیش از حد به گل گندمی
  • درجه حرارت نامناسب
  • تجمع نمک های اضافی
  • ریشه های متراکم و کوچک بودن فضای گلدان
  • جا به جا شدن
  • مناسب نبودن دمای محیط

ما در تیتر های بعدی به بررسی دقیق تر دلیل زرد شدن گل گندم می پردازیم، تا شما با دیدن رنگ زرد گل گندم، به درمان گل خود بپردازید.

چگونه بفهمیم گل گندم بیمار شده است؟

جواب این سوال خیلی مهم است، چرا که باید بدانید گل گندم چه زمانی بیمار می شود و علائم آن چه چیزی است. اول از همه سعی کنید تا گل گندم خود را به خوبی بشناسید و ببینید زمانی که سالم است چه مشخصاتی دارد. گل گندمی سالم، شکل خوشه ای به خودش می گیرد، این خوشه ها حالت متراکم دارند. این مورد می تواند یکی از مواردی باشد که بفهمید گل گندم بیمار است یا نه و دلیل زرد شدن گل گندم چیست. از طرفی شاخه و برگ های گل گندم سالم، دارای منحنی های ملایم خواهد بود. به علاوه رنگ یک گل گندم سالم، سفید و سبز می باشد.

حالا با توجه به مشخصات بالا، به گل گندم خود نگاه کنید و ببینید چه چیزی تغییر کرده است. گل گندمی که بیمار و آسیب دیده باشد، برگ هایش نرم می شود و به میزان بالایی آسیب پذیر و شکننده خواهد شد. از طرفی ممکن است برگ ها زرد شوند. ما در این مقاله، سعی داریم زردی گل گندم را بررسی می کنیم و به دنبال دلیل زرد شدن گل گندم هستیم.

به تیتر های بعدی توجه کنید، تیتر های زیر تنش هایی که باعث زردی گل گندم می شود را نشان می دهد.

 

علت زرد شدن گل گندم
از کجا متوجه بشویم که گل گندم ما بیمار شده است؟

 

تغییرات نور خورشید

گل گندم یکی از گیاهان آپارتمانی است که برای رشد خودش به نور کم خورشید نیاز دارد اما برای اینکه بتواند بافت رویشی خودش را افزایش بدهد به نور زیاد خورشید محتاج است. اما چیزی که حائز اهمیت است، این است که گل گندم برای تکامل و رشد خود به نور کامل خورشید اما غیر مستقیم نیاز دارد.

پس می توان گفت دلیل زرد شدن گل گندم، می تواند تابش نور مستقیم خورشید به آن باشد، اگر نور خورشید مستقیم و با شدت بتابد، گل گندم زرد می شود. برای جلوگیری از زرد شدن گل گندم، گلدان گل خود را در پشت پرده یا در محلی که نور خورشید به صورت مستقیم نمی تابد، قرار بدهید.

از طرفی هم باید به این توجه کنید که نور کم محیط، پس از مدتی گل گندم را ضعیف می کند و باعث زرد شدن گل گندم می شود. پس می توانیم نتیجه بگیریم که نور کم و نور زیاد، هر دو باهم، دلیل زرد شدن گل گندم می باشد.

علت زرد شدن گل گندم

تاثیر نور خورشید بر روی زرد شدم گل گندم

ما به شما پیشنهاد می کنیم که در روز حدوداً ۲ تا ۳ ساعت برای گل گندم خود نور مستقیم فراهم کنید و در بقیه ساعات روز، گلدان گل گندم را در معرض نور غیر مستقیم خورشید قرار بدهید.

 

درجه حرارت نامناسب

گل گندم در دمای عادی آپارتمان می تواند، زندگی کند یعنی درجه حرارت موجود در منزل برای زندگی کردن گل گندم مناسب است. چیز مهمی که در مورد درجه حرارت وجود دارد، این است که دلیل زرد شدن گل گندم، می تواند به این علت باشد که شما گل گندم را در محل اشتباه قرار می دهید. حالا منظورمان از محل اشتباه چیست؟ منظور این است که شما نباید گلدان گل گندم را کنار سیستم گرمایشی یا نزدیک به سیستم سرمایشی قرار بدهید. ما گفتیم که درجه حرارت متعادل و عادی آپارتمان، برای رشد و نگهداری گل گندم مناسب است؛ نه هوای خیلی گرم یا خیلی سرد!

 

علت زرد شدن گل گندم

درجه حرارت نامناسب، برای گل گندم کلروز می آورد‌

آبیاری نامناسب گل گندم

آبیاری نامناسب، سومین دلیل زرد شدن گل گندم است، آبیاری گل های آپارتمانی، نیاز به دقت بالایی دارد. خاک گلدانی که گل گندم خود را در آن کاشته اید، باید مرطوب باشد اما نباید بیش از حد آب داشته باشد؛ به طور کلی گلدان شما نباید حالت غرقابی به خود بگیرد.

توجه کنید که آبیاری هم مانند درجه حرارت، در حالت تعادل خوب است؛ یعنی نه به گل گندم خود کم آب بدهید، نه آنقدر آن را آبیاری کنید که گل از بین برود. در هر دو حالت، گل گندم بیمار شده و تغییر رنگ می دهد و دلیل زرد شدن گل گندم می شود. آبیاری کم گل گندم، دلیلی است برای پژمرده شدن این گل و آبیاری بیش از حد هم باعث می شود ریشه ها خفه شده و پوسیده شوند. پس آبیاری نامناسب باعث زرد شدن گل گندم شما می شود.

 

علت زرد شدن گل گندم

تجمع نمک های اضافی ، علت زرد شدن گل گندم

 

خاک گلدانی که گل گندم خود را در آن کاشته اید، ممکن است محلی باشد برای تجمع نمک ها. پس سعی کنید هر چند وقت یک بار خاک گلدان گل گندم خود را بررسی کنید تا متوجه بشوید که آیا نمک اضافی در خاک گل جمع شده است یا خیر. تجمع نمک های اضافی، می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد، برای اینکه بتوانید با این مسئله مقابله کنید، به شما یک راه حل می دهیم.

برای جلوگیری از جمع شدن نمک های اضافی در گلدان گل گندم، سعی کنید که کمتر به گل خود کود گیاهان آپارتمانی بدهید. ممکن است بپرسید که کود دهی، چه ربطی به تجمع نمک اضافه دارد؟ جواب این است که کود دادن بیش از حد، سبب بروز تجمعات نمک در خاک می شوند. در نتیجه همین تجمعات نمک های اضافی، دلیل زرد شدن گل گندم خواهند بود.

اگر باز هم این نمک ها را در خاک گل گندم خود مشاهده کردید، خاک گلدان را چندین مرتبه بشویید. با شستن خاک گلدان، EC خاک کم می شود و میزان شوری خاک گلدان هم تا حد زیادی، کاهش می یابد.

 

 

تجمع نمک های اضافی حاصل از کود دهی زیاد، باعث کلروز می شود.

هجوم آفات و حشرات

یکی دیگر از دلایلی که می تواند باعث بروز زردی در گل گندم بشود، حمله آفاتی مثل شته و کنه به گل گندم می باشد. این آفات سبب بروز کلروز در گل گندم خواهند شد. پس پنجمین دلیل زرد شدن گل گندم، می تواند هجوم شته و کنه به این گل باشد. برای اینکه بتوانید این آفات را از گل گندم خود دور کنید، می توانید از سموم کم خطر استفاده کنید، البته حواستان باشد که به چه اندازه از این سموم استفاده می کنید. ما در تیتر های پایین تر به بررسی دقیق تر آفات که دلیل زرد شدن گل گندم هستند، می پردازیم.

ریشه های متراکم و کوچک بودن فضای گلدان

اگر فضایی که گل گندم خود را در آن کاشته اید، کوچک و تنگ باشد، پس از مدتی با رشد بیشتر ریشه ها، ریشه های گل گندم، در هم گره می خورند. گره خوردن ریشه های گل گندم در یک دیگر می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد؛ چرا که ریشه ها دیگر فضای کافی برای انجام فعالیت های خود نخواهند داشت. این یعنی ریشه ها نمی توانند مواد غذایی و آب مورد نیاز گل گندم را فراهم کنند. در نتیجه به علت نرسیدن مواد معدنی به گل گندم، این گل کلروز می گیرد. پس اگر دیدید که فضای گلدان برای ریشه های گل گندم کم و کوچک است، گلدان گل گندم خود را عوض کنید و از یک گلدان بزرگ تر استفاده کنید تا دلیل زرد شدن گل گندم، کم بودن جای ریشه ها نباشد. به طور کلی با افزایش رشد گل گندم، ریشه های آن به فضای بیشتری احتیاج دارند تا بتوانند نیازهای گل گندم را فراهم کنند.

علت زرد شدن گل گندم

ریشه متراکم گل گندم

جا به جا شدن

در برخی مواقع جا به جایی گلدان گل گندم، می تواند باعث کلروز بشود. منظور از جا به جا شدن چیست؟ یعنی اینکه به طور مداوم گل گندم خود را از محلی به محل دیگر منتقل نکنید. این گل در صورتی که نور غیر مستقیم وجود داشته باشد توانایی رشد دارد؛ البته نه نور زیاد و نه نور کم. اگر دلیل زرد شدن گل گندم، جا به جایی های مداوم باشد، نگران نباشید؛ چرا که این برگ های زرد موقتی هستند. پس بهتر است صبر کنید تا گیاه به محیط جدید خود عادت کند.

مناسب نبودن دمای محیط

دمای محیط نگهداری گل گندم، بسیار مهم است چرا که این گل ها در یک محدوده دمایی خاصی زندگی می کنند. محدوده دمایی مناسب برای رشد گل گندم، دمایی بین ۱۸ تا ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد.

پس دلیل زرد شدن گل گندم در فصل های سرد سال مانند پاییز و زمستان، همین مناسب نبودن دمای محیط است؛ چرا که در هوای سرد، دمای محیط به میزان زیادی پایین می آید. پس اگر در فصل های سرد سال، دیدید هوای محیطی که گل گندم در آن قرار دارد، کم شده است، گل خود را به فضای بسته منتقل کنید. همان طور که گفتیم این سرد بودن هوا می تواند باعث بروز زردی در گل گندم بشود اما این کاهش دما فقط مربوط به فصل زمستان نیست. در فصل های تابستان هم با روشن کردن کولر و سیستم سرمایشی، هوای خنک می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد؛ پس درجه حرارت منزلتان را کاهش بدهید.

علت زرد شدن گل گندم

نامناسب بودن دمای محیط عاملی برای زردی است ، علت زرد شدن گل گندم

 

استرس رطوبت

گل گندم، یکی از گیاهان آپارتمانی است که به رطوبت کم واکنش نشان می دهد؛ به طور دقیق تر، این گل رطوبت کم را دوست ندارد و به همین دلیل هم برگ هایش زرد می شود. برای اینکه بتواند از کمبود رطوبت که از دلیل زرد شدن گل گندم است، جلوگیری کنید، می توانید گلدان گل گندم خود را در کنار گل های دیگر بگذارید. از طرفی می توانید توسط وسیله ای که زیر گلدان گل گندم قرار می دهید، این رطوبت را فراهم کنید.‌ اما حواستان باشد که خاک گلدان بیش از حد خیس نشود‌.

آبیاری نامناسب

همان طور که گفته شد، گل گندم یکی از گیاهان آپارتمانی است، گیاهان آپارتمانی هم به تغییرات آبیاری خود حساس هستند. به طور کلی آب دادن کم یا آب دادن بیش از حد به گل گندم، می تواند باعث وقوع کلروز شود. اما چگونه آبیاری نامناسب می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد؟

گل گندم از جمله گیاهانی است که نسبت به خشکی مقاوم می باشد؛ بنابراین احتیاج چندانی به آبیاری ندارد. بنابراین این باور کاملا اشتباه است که می گویند به گل هایتان آب بدهید تا سیراب شوند، بلکه هر گلی نیاز آبی متفاوتی دارد. پس زیاد به گل گندم خود آب ندهید تا از دلیل زرد شدن گل گندم که آبیاری بیش از حد است، جلوگیری کنید.

اگر می خواهید به گل گندم خود آب بدهید، باید به نکات زیر توجه کنید.

  • صبر کنید تا نیمه بالایی مخلوط خاک گلدان کاملا خشک شود.
  • پس از اینکه مخلوط خاک، به طور کامل خشک شد، گل گندم را آبیاری کنید.
  • آبیاری را تا زمانی ادامه بدهید که ببینید آب از سوراخ های انتهای گلدان گل گندم خارج می شود.

درست است که گفتیم گل گندم، به خشکی مقاومت نشان می دهد و آب دادن بیش از حد به آن دلیل زرد شدن گل گندم است، اما این دلیلی نمی شود که به این گل دیگر آب ندهید. این نکته را به خاطر داشته باشید که هر گل آپارتمانی برای رشد خود به آب، نور و مواد غذایی نیاز دارد؛ اما به میزان کافی.

عواملی هم وجود دارد که شما باید متناسب با این عوامل، دفعات آبیاری گل گندم خود را کاهش یا افزایش بدهید، این عوامل شامل موارد زیر می باشد.

  • اندازه گلدان گل گندم
  • جنس گلدان
  • اندازه گل گندم

دقت کنید که جنس گلدان و وجود سوراخ در زیر گلدان می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد، چرا که اگر آب گلدان از آن خارج نشود، ریشه ها پوسیده می شوند. همچنین پس از مدتی گل گندم بوی بد به خود می گیرد.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، این است که چقدر طول می کشد که آب حاصل از آبیاری گل گندم، از گلدان خارج می شود. اگر مشاهده کردید که زمان زیادی طول می کشد تا آب آبیاری از سوراخ های زهکشی بیرون بیاید، سریعاً باید خاک گلدان را عوض کنید. چرا می گوییم که سریع باید خاک این گلدان عوض شود؟ چون این هم دلیل زرد شدن گل گندم می باشد.

خاکی که آب را دیر از خودش عبور بدهد، عاملی است برای هجوم بیماری ها، از طرفی هم ریشه های گل گندم در این گیاه پوسیده می شود و هم گل گندم از بین می رود. همچنین این خاک ها اکسیژن رسانی را کاهش می دهند و رشد باکتری ها و قارچ ها را در گلدان افزایش می دهد. اگر دلیل زرد شدن گل گندم، آبیاری بیش از حد باشد، اول از همه برگ های نوک گل گندم و برگ های پایینی شروع به زرد شدن می کنند و در آخر کل گل گندم زرد می شود.

به آبیاری گل گندم خود توجه کنید ، علت زرد شدن گل گندم

کود دهی بیش از حد به گل گندمی

کود دادن بیش از حد، سبب سمی شدن خاک می شود و سپس نمک های اضافی در خاک گلدان جمع شود. گل گندم احتیاج چندانی به کود ندارد پس بهتر است در ماه فقط یک بار به گل گندم خود کود بدهید. حواستان باشد که خیلی کم به گیاه خود کود بدهید تا کود زیاد دلیل زرد شدن گل گندم نشود.

اگر دیدید که یک لایه سفید در سطح خاک گلدان گل گندم جمع شده است، بدانید که به گل گندم خود خیلی کود داده اید.  از طرفی هم سعی کنید از کود های کامل تغذیه استفاده کنید تا مواد مغذی مورد نیاز گل گندم به طور کامل برآورده شد. گل گندمی که دلیل زرد شدن آن، کود دهی زیاد باشد، اول از همه نوک برگ ها و لبه های گل گندم زرد می شود. پس کود دهی زیاد مانند آبیاری زیاد، می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد.

اگر می خواهید به گیاه خود کود بدهید، حتما هر چند وقت یک بار، گل گندم را از گلدانش خارج کنید و آن را بشویید.

 

 

کیفیت آب (وجود مقدار زیادی از موادی همچون فلوراید و کلر)

گل گندم به میزان زیادی بر روی کیفیت آبی که با آن آبیاری را انجام می دهید، حساس است؛ به طوری که وجود موادی همچون فلوراید و کلر در آب می تواند دلیل زرد شدن گل گندم شود. اگر فهمیدید که علت زرد شدن گل گندم به خاطر کیفیت آب مصرفی آن است و موارد دیگری در زرد شدن این گیاه دخالت ندارند، آب مصرفی گل گندم را عوض کنید. شما می توانید از آب معدنی یا آب باران برای آبیاری گل گندم خود استفاده کنید.

هجوم آفات

همواره گیاهان آپارتمانی از جمله گل گندم، می تواند مورد حمله آفات قرار بگیرند. به گل گندم خود نگاه کنید، اگر مشاهده کردید که لکه های آلوده بر روی برگ های گل گندم وجود دارد، یعنی گل گندم مورد هجوم آفات قرار گرفته است. این لکه ها  می توانند دلیل زرد شدن گل گندم باشند.

اگر آفات به گل گندم شما حمله کرده باشند، ابتدا قسمت های پایینی گل گندم و لبه های برگ ها، شروع به زرد شدن می کنند.

از آفاتی که می تواند باعث زرد شدن گل گندم بشود، می توانیم به آفات زیر اشاره کنیم.

  • کنه تار عنکبوتی
  • شپشک و شته
  • تریپس
  • بیماری لکه برگی باکتریایی و قارچی

کنه تار عنکبوتی

این کنه ها گاهاً بر روی گل گندمی دیده می شوند. پس از مدتی این کنه ها دلیل زرد شدن گل گندم می شوند و در زیر برگ ها تار عنکبوت به وجود می آورند. گرم بودن بیش از حد هوا و خشک بودن آن، به شیوع بیشتر تار های عنکبوت کمک می کند.

شپشک و شته ها

این دو حشره در بعضی مواقع بر روی گل گندم دیده می شوند و از شیره گل گندم می خورند، در نتیجه پس از مدتی دلیل زرد شدن گل گندم خواهند شد‌. با حمله این حشرات به گل گندم، به تدریج گل گندم شما ضعیف می شود و برگ های آن پس از زرد شدن، می ریزد.

یکی دیگر از نشانه های وجود این حشرات، وجود عسلک بر روی گل گندم شما است، عسلک سبب می شود تا سطح برگ ها چسبناک بشود. محل قرار گیری این حشرات نزدیک به ریشه ها و زیر برگ های گل گندم است.

تریپس

این آفت قسمت های مختلفی از گل گندم را مورد هجوم قرار می دهد و پس از مدتی دلیل زرد شدن گل گندم می شود. این آفت باعث بد شکل شدن گل گندم خواهد شد و برگ های این گیاه آپارتمانی را به هم ریخته می کند. از طرفی علاوه بر زرد شدن برگ های گل گندم، باعث ایجاد شدن نقاط نقره ای رنگ یا سفید رنگ در برگ ها می شود.

بیماری لکه برگی باکتریایی، دلیل زرد شدن گل گندم

این بیماری هم یکی دیگر از بیماری هایی است که باعث زرد شدن برگ گل گندم می شود، از طرفی لکه های قهوه ای رنگ یا سفید رنگی بر روی برگ های این گل ایجاد می کند.

اگر این آفات را مشاهده کردید، می توانید از صابون های حشره کش برای از بین بردن آفات استفاده کنید.

 

پیر شدن گیاه

همیشه که دلیل زرد شدن گل گندم هجوم آفات یا تغییرات عوامل محیطی نیست، بلکه در مواقعی این زرد شدن می تواند ناشی از پیر شدن گل گندم باشد. برگ های پایینی گل گندمی که پیر شده است، به تدریج زرد می شود و می ریزد پس اصلا نگران این مورد نباشید. زرد شدن در اثر پیری، یکی از مراحل طبیعی عمر گل گندم است.

پیر شدن می تواند یک عامل طبیعی برای کلروز باشد.

کمبود مواد غذایی

کمبود مواد غذایی هم یکی از مواردی است که دلیل زرد شدن گل گندم می شود. ممکن است شما همه موارد بالا را رعایت کرده باشید، اما باز هم با مشکل زرد شدن گل گندم رو به رو شوید، در این مواقع باید ببینید مقدار مواد غذایی قابل دسترس گل گندم چقدر است.

وجود ریشه های متراکم و فشرده، علت زرد شدن گل گندم

 

انواع متفاوتی از مواد مغذی وجود دارد که کمبود آن ها می تواند عامل زردی گل گندم شود، مواد مغذی که می تواند دلیل زرد شدن گل گندم باشد، شامل موارد زیر است.

  • نیتروژن
  • پتاسیم
  • آهن
  • کلسیم
  • منیزیم
  • فلز روی
  • منگنز
  • گوگرد

جا به جا شدن های مداوم، علت زرد شدن گل گندم

نیتروژن

این عنصر یکی از مهم ترین مواد غذایی است که گل گندم و همچنین گیاهان آپارتمانی دیگر به آن نیاز دارد. نیتروژن یکی از عناصر مهم موجود در کلروفیل است که در فرآیند فتوسنتز نقش دارد. اگر گل گندم به کمبود نیتروژن دچار شده باشد، این کمبود نیتروژن دلیل زرد شدن گل گندم خواهد شد.  اگر گل گندم به کمبود نیتروژن دچار بشود، اول از همه برگ های قدیمی تر زرد می شوند، از طرفی این زرد شدن در نوک برگ ها خودش را نشان می دهد.

برای رفع کمبود نیتروژن خاک گل گندم، می توانید از کود هایی که حاوی نیتروژن هستند، استفاده کنید.

پتاسیم

کمبود این عنصر هم می تواند باعث دلیل زرد شدن گل گندم بشود، گل گندمی که به کمبود پتاسیم دچار است، کلروز و زردی، از لبه برگ های گل گندم آغاز می شود. همچنین رگبرگ ها هم زرد می شود.

منیزیم

به برگ های گل گندم خود توجه کنید، اگر بر روی برگ ها، نقاط خال دار و زرد رنگ مشاهده کردید، گل گندم به کمبود منیزیم دچار است و این می تواند دلیل زرد شدن گل گندم بوده باشد. در مواردی هم نقاط قرمز رنگ، خبر از کمبود منیزیم می دهند.

کمبود آهن و کلسیم

اگر مشاهده کردید که برگ های جوان و جدیدتر در حال زرد شدن هستند، می توانید به این نتیجه برسید که گل گندم شما از کمبود آهن و کلسیم رنج می برد. همچنین کمبود آهن باعث می شود که رگبرگ های کوچک زرد رنگی، در بین برگ های جدید به وجود بیاید.

گوگرد

اگر دلیل زرد شدن گل گندم شما کمبود عنصر گوگرد باشد، رگبرگ های موجود در برگ های جوان و جدیدتر، به رنگ زرد کم رنگ در می آیند و برگ های قدیمی تر سبز باقی خواهند ماند.

منگنز

این ماده غذایی هم می تواند باعث بروز نقاط زرد کوچکی بر روی برگ های جدید بشود، اما رگبرگ ها سبز رنگ باقی می مانند.

روی

اگر دلیل زرد شدن گل گندم، کمبود ماده غذایی روی باشد، بین رگبرگ برگ های قدیمی زرد می شود و نقاط مرده ای که بر روی برگ ها وجود دارد بزرگ تر می شود.

برای حل مشکل کمبود مواد مغذی گل گندم، می توانید در خاک گلدان از کود هایی استفاده کنید که دارای این مواد هستند. چیزی که مهم است، این است که این عناصر با هم رابطه دارند و کم و زیاد کردن مقدار هر کدام از عناصر بالا می تواند بر روی جذب عناصر دیگر اثر بگذارد.

کمبود مواد مغذی، علت زرد شدن گل گندم

سخن پایانی

ما در این مقاله سعی کردیم تا دلیل زرد شدن گل گندم را بررسی کنیم و تا حد زیادی شما را با این موارد آشنا کنیم. شما فقط باید این مقاله را به طور کامل بخوانید و با مراجعه به گل گندم خود، ببینید که چه عاملی باعث زرد شدن گل گندم شما شده است. عواملی که می تواند باعث زرد شدن گل گندم بشود، شامل موارد زیر است.

استرس رطوبت و همین طور درجه حرارت نامناسب می تواند صدمات زیادی را به گل گندم شما وارد کند. همچنین کمبود مواد مغذی مثل نیتروژن، منگنز، روی، کلسیم، آهن، پتاسیم و… می تواند دلیل زرد شدن گل گندم شما باشد. از موارد دیگری که می تواند باعث زرد شدن گل گندم بشود، می توان به وجود ریشه های متراکم و فشرده، جا به جا شدن های مداوم و تجمع نمک های اضافی اشاره کرد. کیفیت آبی که با آن به گل گندم آب می دهید هم بسیار اهمیت دارد و باید فاقد فلوراید و کلر باشد. تغییرات نوری محلی که گل گندم خود را در آن قرار می دهید را هم بررسی کنید که نور بیش از حد یا نور کم، به گل گندم شما آسیب نزند و دلیل زرد شدن گل گندم شما نشود.

برای خرید گل و گیاه آپارتمانی به صفحه اصلی ما مراجعه و دسته بندی های متنوع را مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید گل آنلاین گندم VIP می‌خواهیم اعلان‌هایی را برای آخرین اخبار و به‌روزرسانی‌ها به شما نشان دهیم.
رد کردن
اجازه دادن به اعلان ها